Albert Holenstein: Sfantul Rozariu - Rugãciune contemplativã a Evangheliei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Albert Holenstein: Sfântul Rozariu - Rugãciune contemplativã a Evangheliei

[2006-02-09]
Editura Sapientia anuntã aparitia cãrtii "Sfântul Rozariu - Rugãciune contemplativã a Evangheliei", scrisã de Albert Holenstein. Aceastã carte apare în colectia "Diverse", în format 14x20, are 136 de pagini si poate fi achizitionatã de la toate librãriile catolice din tarã la pretul de 7 RON, inclusiv prin internet, prin librãria Presa Bunã de pe Ercis.ro si Catholica.ro.

Autorul scrie despre Rozariu cã "este, de la un capãt la celãlalt, o rugãciune biblicã. Meditatiile sale nu sunt nimic altceva decât mesajele fundamentale ale Evangheliilor. Rugãciunea Rozariului vrea sã ne cãlãuzeascã, de mânã cu sfânta Fecioarã Maria, la Cristos, la o vie întâlnire cu el. Cei care se roagã contemplã cu ochii Marie viata lui Isus. În timp ce lasã sã lunece printre degete perlele rozariului, iar inima lor se aflã lângã Isus, tin toatã credinta lor într-o mânã."

"Ceea ce este scris aici doreste sã vã invite sã intrati în liniste si reculegere. Cuvântul convingãtor este la început: este cuvântul Scripturii. El nu poate fi numai citit, el trebuie ascultat si iar ascultat - are nevoie de timp. Ceea ce stã scris nu este numai ceva trecut. Este mereu prezent. Istoria mântuirii merge mai departe cu noi si prin noi. Dacã, prin rugãciunea si meditarea misterelor Rozariului, ne este dãruit accesul la misterul cel mai adânc al vietii noastre, al istoriei lui Dumnezeu cu noi, atunci, aceastã carte si-a atins scopul. Maria ar putea fi o cale. Ea a deschis calea lui Dumnezeu cãtre noi, oamenii. Sã învãtãm de la ea sã fim deschisi si disponibili, sã ne lãsãm întâlniti de Dumnezeu, sã tãcem si sã cugetãm."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 887, Ultimul acces: 2024-06-13 03:20:14