Aparitie editorialã: Psalmii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Aparitie editorialã: Psalmii

[2006-02-09]
Editura Sapientia anuntã aparitia cãrtii "Psalmii", în traducerea pr. Alois Bulai, pr. Anton Budãu si pr. Iosif Rãchiteanu, publicatã în colectia "Studii biblice" cu nr. 5. Cartea contine numeroase note si comentarii. Apare în format 14x20, contine 583 de pagini si poate fi procuratã de la toate librãriile catolice din tarã la pretul de 25 RON.

Aparitia unei noi traduceri a "Psalmilor" rãspunde unei cerinte tot mai mari din partea credinciosilor de a avea la îndemânã cãrtile Sfintei Scripturi, cuvântul Dumnezeului celui viu si adevãrat, prin care ne descoperã iubirea si planul sãu de mântuire, se spune în prezentarea furnizatã de editura catolicã ieseanã. Traducerea si comentariile exegetice ale celor 150 de psalmi este semnatã de pãrintele profesor Alois Bulai si de regretatul pãrinte profesor Anton Budãu, care a trecut la Domnul în anul 1997, si de pãrintele Iosif Rãchiteanu. Volumul beneficiazã de o prezentare graficã frumoasã, iar limbajul este literar si în deplinã conformitate cu normele academice în vigoare.

Textul propriu-zis al psalmilor este precedat de o introducere generalã, în care sunt prezentati autorii, limba, contextul social si cultural care a favorizat aparitia psalmilor; aceastã introducere fiind utilã celor mai putin familiarizati cu exegeza scripturisticã. Aceastã nouã traducere umple un gol simtit pe piata literaturii religioase catolice din România si nu numai, iar tematica variatã a psalmilor (psalmi de laudã, de multumire, de pocãintã, pentru rãposati etc.), fac ca aceastã lucrare sã devinã o adevãratã carte de rugãciuni, utilã pentru fiecare moment al vietii. De mentionat faptul cã aceastã traducere excelentã apare în Anul Sfintei Scripturi, declarat în Dieceza de Iasi, Diecezã care si-a propus sã aprofundeze si sã mediteze mai profund cuvântul Domnului.

Lucrarea apare cu "speranta de a facilita o posibilã întelegere mai aprofundatã a acestui tezaur inepuizabil de rugãciune si spiritualitate", dupã cum ne spun autorii în "Introducere". Acest volum se adreseazã tuturor credinciosilor, indiferent de confesiune, si poate constitui un prim îndrumar în cunoasterea si contemplare frumusetii lui Dumnezeu. Poate fi comandat prin librãria Presa Bunã de pe siturile Catholica.ro si Ercis.ro.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 944, Ultimul acces: 2024-06-24 19:28:07