Slovacia ar putea admite obiectia de constiintã, dar... - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slovacia ar putea admite obiectia de constiintã, dar...

[2006-02-09]
Un nou "Tratat între Republica Slovacia si Sfântul Scaun despre dreptul exercitãrii obiectiei de constiintã" reafirmã dreptul universal la viatã si apãrã demnitatea umanã. Întelegerea dintre Sfântul Scaun si Slovacia se asteaptã sã fie semnatã sãptãmâna viitoare, conform Fundatiei Jérôme Lejeune. Aceastã întelegere ar proteja dreptul tuturor slovacilor la a-si exercita obiectia de constiintã relativ la valorile universale.

Un medic catolic va avea deci dreptul sã refuze sã participe la practici reprobabile precum avortul, procreatia asistatã, experimente cu embrioni umani, eutanasie si sterilizare. Tratatul a stârnit opozitie în Europa. În urma campaniei grupurilor pro-avort, precum Catolicii pentru Libera Alegere, reteaua de experti ai Uniunii Europene în problema drepturilor fundamentale a publicat o notã despre "dreptul la obiectia de constiintã". Conform raportului UE, concordatul dintre Slovacia si Sfântul Scaun, dacã va recunoaste dreptul la obiectia de constiintã, va produce un impact negativ asupra "drepturilor fundamentale", printre care UE numãrã avortul, "cãsãtoria" homosexualilor si eutanasia. De aceea UE se opune obiectiei de constiintã.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 868, Ultimul acces: 2024-06-16 12:09:06