Va fi beatificat "Apostolul celor de neatins" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Va fi beatificat "Apostolul celor de neatins"

[2006-02-09]
Papa Benedict al XVI-lea a fost de acord ca beatificarea pr. Augustine Thevarparampil, apostolul "celor de neatins" din India, sã aibã loc în Ramapuram, orasul natal al acestuia, în primãvara acestui an. Conferinta Episcopalã Indianã a confirmat beatificarea, la 30 aprilie, într-o declaratie datã publicitãtii acum douã zile.

Comunicatul citeazã scrisoarea trimisã de Cardinalul Angelo Sodano, secretar de stat al Vaticanului, Cardinalului Varkey Vithayathil, Arhiepiscop Major de Ernakulam-Angamaly, al siro-malabarezilor. Cardinalul Sodano a "informat despre permisiunea Papei pentru conducerea de cãtre Cardinalul Vithayathil a ceremoniei de beatificare a servului lui Dumnezeu Augustine Thervarparampil, în Ramapuram, cerându-i sã celebreze ceremonia în numele Papei". Preotul ce va fi beatificat era cunoscut ca "Kunjachan", sau micul preot, nãscut fiind la 1 aprilie 1891 la Ramapuram. Satul apartine de Eparhia de Palai, în statul Kerala, viitorul fericit fiind preot aici începând din 1921.

Comunicatul Episcopilor subliniazã faptul cã pr. Thevarparampil si-a practicat preotia cel mai mult timp în propria parohie. Multe decenii a fost unul dintre cei trei vicari ai parohului bisericii Sf. Augustin din Ramapuram. A murit la 16 octombrie 1973, la 82 de ani. Locul de înmormântare, parohia, a devenit imediat un centru de pelerinaj. Apoi rãmãsitele i-au fost mutate în Catedrala Palai. Pr. Thevarparampil a botezat peste 5.000 de daliti, asa numitii "de neatins", pe care îi descria mereu cu expresia "copiii mei". Mai multe informatii se gãsesc pe situl www.kunjachan.org.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 916, Ultimul acces: 2024-06-16 19:11:19