Isus ne ascultã in momentele dificile - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Isus ne ascultã în momentele dificile

[2006-02-09]
Isus întotdeauna ne ascultã când îl invocãm în momente de dificultãti si ispite, a spus ieri Papa Benedict al XVI-lea. Dupã cum a devenit deja un obicei în audientele sale generale, Papa citeste o meditatie asupra unuia dintre Psalmii care apar în Liturgia Orelor, iar apoi îsi lasã însemnãrile la o parte pentru a explica esenta mesajului pe care a dorit sã îl transmitã ascultãtorilor sãi. "În dificultãtile, problemele, ispitele noastre, nu trebuie sã ne angajãm doar într-o simplã reflectie teoreticã - de unde vin ele? - ci trebuie sã reactionãm pozitiv, invocându-l pe Domnul, mentinând un contact viu cu Domnul", a explicat Pontiful, când a comentat miercuri, 8 februarie 2005, versetele 14-21 din Psalmul 144(145).

"Dincolo de aceasta, trebuie sã strigãm numele lui Isus: `Isuse, ajutã-mã!`" a spus Sfântul Pãrinte. "ªi putem fi siguri cã ne ascultã, pentru cã este aproape de aceia care îl cautã. Sã nu ne descurajãm; mai degrabã, sã alergãm cu ardoare... si vom ajunge si noi la viata care este Isus Domnul." În meditatia sa, oferitã miilor de persoane adunate în Aula Paul al VI-lea, Papa s-a concentrat pe a descrie iubirea "tandrã" a lui Dumnezeu, pe care El "o rezervã într-un mod special pentru cei sãraci si slabi." "Regalitatea divinã nu este indiferentã sau semeatã, asa cum se întâmplã uneori în exercitarea puterii umane. Dumnezeu îsi exprimã regalitatea aplecându-se asupra celor mai fragile si mai lipsite de apãrare creaturi", a afirmat Papa Benedict al XVI-lea. "De fapt, mai presus de toate, Dumnezeu este un Tatã care `sprijinã pe toti cei ce cad` si îi îndreaptã pe cei care au cãzut în praful umilintei", a adãugat el. "Fiintele vii, asadar, sunt orientate spre Domnul ca si când ar fi cersetori flãmânzi si El le oferã, ca un Tatã atent, hrana de care au nevoie pentru a trãi".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 897, Ultimul acces: 2024-06-24 05:31:29