Papa s-a intalnit cu superiorul Fratilor Minori - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa s-a întâlnit cu superiorul Fratilor Minori

[2006-02-09]
Papa Benedict al XVI-lea l-a primit în audientã pe superiorul Ordinului Fratilor Minori, exprimându-si sustinerea fatã de aceastã familie religioasã franciscanã, ce îsi celebreazã al optulea centenar. Pr. José Rodríguez Carballo, superiorul Fratilor Minori, a spus cã întâlnirea cu Papa a avut loc la 26 ianuarie, a doua zi dupã publicarea enciclicei "Deus Caritas Est". În declaratia furnizatã recent presei, superiorul spune cã Sfântul Pãrinte a manifestat un interes special fatã de proiectul de celebrare a celor opt secole de existentã, "pe care l-a considerat ca fiind foarte potrivit pentru o adevãratã înnoire a ordinului".

Pontiful "ne-a încurajat sã îl urmãm cu fidelitate pânã la sfârsit, întru totul, deoarece `va fi benefic pentru ordin si Bisericã`", se spune în declaratie. Alte teme atinse au fost prioritãtile ordinului, în special "îmbunãtãtirea calitãtii vietilor noastre, a evanghelizãrii `ad gentes`, a formãrii si studiului, a slujirii în favoarea dialogului". "De asemenea am vorbit despre unele probleme care ne afecteazã ca ordin, în special iesirile din ordin si lipsa de vocatii în unele tãri. [...] În aceea ce priveste discernerea vocatiilor, el ne-a cerut sã o facem în mod `serios si senin`, pentru `a putea sã identificãm adevãratele motive`".

"Sfântul Pãrinte m-a întrebat apoi despre unele probleme particulare, la care i-am rãspuns cu totalã sinceritate, Papa arãtând mare întelegere", a continuat superiorul franciscan. "Toate acestea le-am discutat într-un climat de mare cordialitate si afectiune din partea sa pentru ordinul nostru. Mãrturisesc cã m-am simtit ca în fata unui tatã ce ne cunoaste foarte bine carisma; ne stie ca ordin si ne iubeste." Fratii Minori includ 16.000 de membri în 110 tãri.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 861, Ultimul acces: 2024-06-12 11:24:11