Papa va vizita Turcia intre 28 si 30 noiembrie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa va vizita Turcia între 28 si 30 noiembrie

[2006-02-09]
La patru zile dupã uciderea unui preot italian în Turcia, Papa Benedict al XVI-lea a confirmat faptul cã va vizita aceastã tarã în noiembrie acest an. Într-o declaratie datã publicitãtii astãzi, purtãtorul de cuvânt al Vaticanului, Joaquín Navarro Valls, a confirmat faptul cã "Ahmet Necdet Sezer, presedintele Turciei, l-a invitat pe Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea sã facã o vizitã oficialã natiunii în zilele de 28, 29 si 30 noiembrie 2006".

"Sfântul Pãrinte a acceptat invitatia", se mai spune în comunicat. Vestea a fost comunicatã si de cãtre Ankara, de Sermet Atajanli, seful cabinetului prezidential, într-o declaratie datã publicatiei turce Hurriyel. Presedintele turc a oferit invitatia Papei în septembrie anul trecut, dar pentru 2006. În iunie 2005, Patriarhul ortodox Bartolomeu I l-a invitat pe Pontif sã viziteze Istanbulul la 30 noiembrie, în sãrbãtoarea Sf. Andrei, patronul Patriarhiei ecumenice de Constantinopol. Invitatia liderului ortodox nu a fost însã sustinutã de presedintele turc, care nu a refuzat sã îl invite pe Papa, provocând însã amânarea cu un an a vizitei.

Marea majoritate a populatiei turce, de 69 de milioane de persoane, este musulmanã. Catolicii sunt în numãr de 35.000. Pe lângã invitatia din partea liderului ortodox si a presedintelui turc, Papa a mai primit o invitatie de suflet: de la pãrintele Andrea Santoro, preotul ucis sãptãmâna trecutã. Acesta i-a tradus Papei invitatia unor credincioase din parohia sa: "Iubite Papã, vã salutãm în numele tuturor georgienilor. De la Dumnezeu cerem pentru Dvs sãnãtate în numele lui Isus. Suntem foarte multumiti cã Dumnezeu v-a ales ca Papã. Rugati-vã pentru noi, pentru cei sãraci, pentru sãrmanii din toatã lumea, pentru copii. Credem cã rugãciunile Dvs ajung direct la Dumnezeu. Georgienii sunt foarte sãraci, au datorii, sunt fãrã casã, fãrã muncã. Suntem fãrã forte. Trãim în acest moment la Trabzon si lucrãm. Rugati-l pe Dumnezeu sã ne binecuvânteze si sã creeze în noi o inimã nouã si curatã. Noi nu uitãm viata crestinã, si pentru turci cãutãm sã fim un bun exemplu în numele lui Dumnezeu, pentru ca prin intermediul nostru sã-l vadã si sã-l preamãreascã pe Dumnezeu."

"Sanctitate", scria în continuare pr. Andrea, "mã alãtur acestor trei femei pentru a vã invita într-adevãr la noi. Este o micã turmã, cum spunea Isus, care cautã sã fie sare, aluat si luminã în acest tinut. O vizitã a Dvs, chiar dacã scurtã, ar fi de mângâiere si încurajare. Dacã Dumnezeu vrea... la Dumnezeu nimic nu este imposibil. Vã salut si vã multumesc pentru totul. Cãrtile Dvs mi-au fost de hranã în timpul studiilor mele de teologie. Binecuvântati-mã. ªi fie ca Dumnezeu sã vã binecuvânteze si sã vã asiste si pe dumneavoastrã", aflãm de la Radio Vatican.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1015, Ultimul acces: 2024-06-15 11:36:54