Patriarhul ecumenic s-a intalnit cu Episcopii catolici mexicani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul ecumenic s-a întâlnit cu Episcopii catolici mexicani

[2006-02-10]
Episcopii din Mexic si-au exprimat satisfactia dupã întâlnirea pe care au avut-o cu Patriarhul Bartolomeu I, care le-a vizitat tara în aceastã sãptãmânã. Conform agentiei CNA, prelatii au spus cã sperã ca întâlnirea sã conducã la o mai mare unitate între crestinii din Mexic. Patriarhul ortodox s-a întâlnit cu aproximativ 20 de Episcopi, condusi de presedintele Conferintei Episcopale Mexicane, Episcopul Jose Guadalupe Martin Rabago, si cu Nuntiul Apostolic, Arhiepiscopul Giuseppe Bertello.

Dupã întâlnire, Episcopul Carlos Aguiar Retes, secretar general al Conferintei Episcopale, a spus cã evenimentul a fost emotionant si istoric "deoarece i-a ajutat pe Episcopii din Mexic sã fie mai constienti de eforturile care se depun pentru unitate si de dificultãtile ce apar de-a lungul drumului spre comuniunea deplinã". Episcopul Retes a descris atitudinea Patriarhului Bartolomeu ca fiind "foarte pozitivã", un semn al dorintei Bisericilor Ortodoxe de a face pasi concreti spre unitate. El s-a mai declarat de asemenea impresionat de comentariile clare si directe ale liderului de la Constantinopol despre nevoia de unitate a Bisericii

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 903, Ultimul acces: 2024-06-12 14:01:45