O altã victimã: un preot misionar in Angola - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O altã victimã: un preot misionar în Angola

[2006-02-10]
Congregatia Vaticanului pentru Evanghelizarea Popoarelor si-a exprimat tristetea la aflarea vestii uciderii misionarului portughez José Afonso, de 80 de ani. Preotul, membru al Congregatiei Duhului Sfânt, "a fost împuscat de sapte ori, de aproape, în fatã", informeazã Fides. "Misionarul tocmai mersese la culcare când aproximativ 15 bãrbati înarmati au întrat în camera sa si l-au împuscat mortal".

Cardinalul Crescenzio Sepe, prefectul Congregatiei pentru Evanghelizarea Popoarelor, si Arhiepiscopul Robert Sarah, secretarul dicasterului, au trimis o telegramã de condoleante Arhiepiscopului José de Queirós Alves de Huambo si pr. Jean Paul Hoch, superior general al Congregatiei Duhului Sfânt. În mesaj, Cardinalul exprimã "tristetea Dicasterului pentru misiuni pentru grava pierdere a unui generos slujitor al Evangheliei". Prelatul mai afirmã cã sperã ca sângele vãrsat "sã devinã sãmântã de iertare, credintã, sperantã si iubire crestinã. Vã asigur de rugãciunile mele fierbinti pentru sufletul rãposatului".

Politia crede cã motivul a fost jaful. "Casa modestã a fost rãscolitã, iar catehetul, asistentul preotului misionar, a fost amenintat si somat sã predea obiectele de valoare", informeazã Fides.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 900, Ultimul acces: 2024-06-19 07:51:54