Ce invatam din actualul conflict religios? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ce invatam din actualul conflict religios?

[2006-02-11]
(Adrian Bocaneanu / AARC Muntenia)
De mai multa vreme, asistam consternati la violente si distrugeri comise in numele credintei religioase. Relativul echilibru intre diferitele blocuri religioase si culturale ale omenirii, construit timp de decenii, cu mari eforturi, de catre cei mai devotati aparatori ai pacii si ai respectului, s-a spulberat si nimeni nu stie cum se va mai putea reface. Violenta este intotdeauna de nejustificat, iar violenta cu pretext religios este cu atat mai absurda.

Dincolo de vieti pierdute si distrugeri, consecintele pe termen lung sunt dezastruoase. Libertatea de expresie iese stirbita, iar practicarea vie si entuziasta a religiei este discreditata.

Primul nostru raspuns este sa alergam la rugaciune, pentru ca Dumnezeu sa intervina si sa calmeze spiritele in aceasta lume care se afla aproape tot timpul la un pas de o catastrofa finala. Implinirea misiunii de predicare a Evangheliei cere pace si respect pentru drepturile persoanelor, iar evenimentele recente arata cat de rapid acestea se pot pierde. Fie ca simtul urgentei sa se manifeste in toate deciziile si actiunile noastre.

De asemenea invatam cat de important este sa respectam sensibilitatile religioase ale semenilor nostri, sa dezvoltam tipare de comunicare bazate pe dialog deschis si curajos, cu refuzul principial al condamnarii, arogantei si sarcasmului.

In sfarsit, nu putem sa nu recunoastem ca, in ciuda eforturilor sincere, cateodata extraordinare depuse pentru pace si armonie de conducatorii si institutiile de pe scena politica a lumii, nimeni nu poate controla cu adevarat destinul acestei planete. Evenimentele sunt din ce in ce mai complicate, sensibilitatile si resentimentele precumpanesc asupra ratiunii, si societatea omeneasca este din ce in ce mai sfasiata. Numai revenirea in glorie a Mantuitorului va aduce la tacere acest vacarm razboinic. El va face dreptate pe pamant si toti cei cu inima curata vor fi satisfacuti. Avem privilegiul sa pregatim lumea pentru acest eveniment incomparabil si apropiat.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 872, Ultimul acces: 2024-06-24 03:24:58