PS Casian al Dunarii de Jos a oficiat Sf. Liturghie la Biserica "Sf. Haralambie", din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Casian al Dunarii de Jos a oficiat Sf. Liturghie la Biserica "Sf. Haralambie", din Galati

[2006-02-10]
In cuvantul de invatatura, PS episcop Casian Craciun a vorbit despre importanta moralitatii in viata credinciosilor. Amanunte despre cuvantarea PS Casian ne-a oferit corespondentul Radio Trinitas la Galati, Daniel Giosan: 'In cadrul slujbei Sf. Liturghii de astazi de la Biserica 'Sf. Haralambie', PS Casian Craciun a lansat un indemn la o viata morala, facand apel la modelele din istoria noastra. In prezent, viata nu mai este traita ca dar divin, iar toate necazurile cu care ne confruntam sunt mai grele pentru ca nu le ducem cu ajutorul lui Dumnezeu, implicit acele persoane cu ajutorul carora ne ducem mai usor viata si tot acestia ne invata cum sa facem voia lui Dumnezeu. Biserica ne indeamna sa construim o societate morala facandu-ne pe noi insine oameni morali. Totodata, PS Sa s-a referit la conflictul dintre musulmani si statele vest europene. Musulmanii au lansat un razboi pentru apararea credintei lor. Razboiul nu este o solutie, dar indiferenta noastra ca si crestini nu este o solutie la atacurile batjocoritoare la adresa Persoanei Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Daca suntem indiferenti la aceste atacuri impotriva Bisericii, aceasta inseamna ca nu avem credinta, a precizat PS Sa. Trebuie sa ne aparam credinta, sa facem ce zice Domnul in Evanghelie. Urmasii nostri au dreptul la aceleasi bogatii sufletesti pe care le-am mostenit si noi de la stramosii nostri. Trebuie sa avem grija ce mostenire spirituala le lasam acestora'.

De asemenea, PS Casian Craciun, episcop al Dunarii de Jos, a amintit la finalul cuvantului de invatatura rostit astazi la Biserica 'Sf. Haralambie', din municipiul Galati, activitatile filantropice care s-au derulat la nivelul Eparhiei, in anul 2005: 'Totodata, PS Sa a amintit faptul ca luna aceasta isi incheie mandatele comitetele parohiale ale bisericilor. Acestea sunt alcatuite din 12 persoane care, impreuna cu preotii parohiilor, ajuta la bunul mers al activitatilor filantropice a acestora. PS Sa le-a dorit mult succes celor care vor fi alesi in aceste functii si i-a binecuvantat. Totodata, PS Sa a amintit de faptul ca in acest an suma totala cheltuita de Episcopie cu diferite activitati filantropice se ridica la 61 de miliarde, bani care au fost donati atat pentru construirea caselor sinistratilor din vara acestui an, cat si pentru diferite alte activitati filantropice', a concluzionat corespondentul postului de radio Trinitas la Galati.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 933, Ultimul acces: 2024-06-24 02:58:14