Cardinal Joseph Ratzinger: Sarea pamantului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinal Joseph Ratzinger: Sarea pământului

[2006-02-09]
Editura "Sapientia" anunță apariția cărții: Joseph Cardinal Ratzinger (Papa Benedict al XVI-lea), "Sarea pământului. Creștinismul și Biserica Catolică la cumpăna dintre milenii. O convorbire cu Peter Seewald", tradusă din limba germană de prof. Tudor Soroceanu. Cartea apare în format 14x20 cm, conține 338 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 17 RON.

Cartea de față reprezintă un amplu interviu realizat de ziaristul german Peter Seewald cu Cardinalul Joseph Ratzinger, actualmente papa Benedict al XVI-lea, pe atunci prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, al cărei scop este acela de a veghea la respectarea adevărurilor fundamentale ale moralei și gândirii teologice catolice. Apărută pentru prima oară în Germania, în 1996, această lucrare vede pentru întâia oară lumina tiparului în limba română, apărând în condiții grafice excelente la editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.

Cartea este structurată pe trei capitole - "Persoana", "Problemele Bisericii Catolice", "În pragul noului timp"; iar răspunsurile cardinalului Ratzinger sunt surprinzător de naturale și lipsite de orice formalism. Cititorul își poate forma o imagine corectă și reală despre persoana și gândirea noului papă, care nu ocolește răspunsurile directe și simple, limbajul fiind accesibil atât persoanelor consacrate, cât și persoanelor care nu au primit o instruire religioasă complexă. Se remarcă tonul jurnalistic deosebit al lui Peter Seewald, care personalizează întrebările, astfel încât fiecare cititor se regăsește în paginile acestui volum. Lucrarea de față este deosebit de utilă și pentru faptul că oferă cititorului o radiografie complexă a situației actuale a Bisericii Catolice. "Fără doar și poate că nenumărați cititori și-au regăsit în ea propriile lor întrebări și au putut să întrevadă în răspunsuri călăuze care le-au fost de ajutor" spune cardinalul Ratzinger în prefața acestei lucrări.

Se poate afirma că multitudinea întrebărilor și varietatea răspunsurilor oferă o familiarizare cu spiritul real al catolicismului chiar și acelor persoane care sunt sceptice sau nu sunt catolice, cu alte cuvinte cititorul are ocazia de a intra în contact cu o carte umană și universală, deschisă tuturor. Această carte deosebită nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui, fiind accesibilă tuturor celor interesați de cunoașterea realității Bisericii Catolice și de modul în care se prezintă ea la începutul noului mileniu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 866, Ultimul acces: 2024-06-10 09:12:28