Doua maini pentru a sluji iubirea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Două mâini pentru a sluji iubirea

[2006-02-09]
Scrisă la inițiativa PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iași, cartea "Două mâini pentru a sluji iubirea", apărută la Editura "Presa Bună", se adresează în mod special surorilor din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". Autorul, care poate fi "episcopul, parohul sau alt slujitor al Bisericii chemat să-l reprezinte pe Cristos între oameni", propune o viziune de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă o soră chemată să-l slujească pe Isus Cristos, marele preot.

Cartea pornește de la trei texte din Sfânta Scriptură: Buna-Vestire (Lc 1,26-38); Isus Cristos în casa celor două surori, Marta și Maria (Lc 10,38-42) și Imnul în cinstea dragostei (1Cor 13,1-13). Textul din primul capitol al Evangheliei după sfântul Luca, referitor la Buna-Vestire, oferă cadrul pentru germenul vocației prezent în fiecare persoană consacrată. Relevante sunt reflecțiile pe marginea acestui text: "Dorința de a fi soră"; "Cineva te-a precedat în slujire"; "Prima slujitoare a lui Isus"; "Model de dăruire și credință"; "Imitatoarea lui Isus"; "Apare doar pentru a-l propune pe Isus"; "Îl însoțește la templu"; "Îl ocrotește purtându-l în Egipt"; "Îl educă în copilăria de la Nazaret"; "Slujitoare la Cina cea de taină"; "E prezentă sub cruce"; "Iat-o pe mama ta"; "Se roagă cu Biserica"; "Sunt o altă «slujitoare» a lui Isus?"

Cât privește prezența lui Isus în casa celor două surori, Marta și Maria, persoana consacrată înțelege că Dumnezeu nu poate fi slujit numai prin rugăciune, excluzându-se munca, dar nici numai prin muncă, excluzându-se rugăciunea. Dacă într-un corp ambele mâini sunt necesare, la prezența lui Isus în casa celor două surori s-au dovedit necesare amândouă. Singura precizare era doar de ordinul ierarhiei valorilor. Din acest text transpar reflecții ca: "Isus te-a preferat pe tine"; "Fidelitatea ta a fost răsplătită"; "Rugăciunea te-a susținut"; "Grija pentru Isus"; "Dumnezeu a învins în tine"; "Chemată la mai mult"; "Mergi și fă și tu la fel"; "În Biserică și pentru Biserică"; "Ca lutul în mâinile olarului"; "La drum cu Marta și Maria"; "Puterea rugăciunii"; "Întâlnirea cu aproapele"; "Ești în locul Mariei și al Martei"; "Cu o soră asemenea ție"; "Caută în toate sfințenia"; "Cu Marta și Maria alături de Isus".

În sfârșit, imnul în cinstea dragostei a clarificat necesarul absolut: "Totul din iubire"; "Nu ajunge să știi"; "Calitățile iubirii"; "Iubirea este veșnică". Cartea se încheie cu o serie de rugăciuni specifice surorilor din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". În încheierea Introducerii, PS Petru Gherghel, întemeietorul surorilor "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", precizează: "Vă înmânez cu mare bucurie și speranță aceste gânduri și aceste minunate puncte de reflecție. Și tu ești mireasa lui Cristos, marele preot, și ești chemată să spui asemenea sfintei Fecioare Maria: "Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău" (Lc 1,38).

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 867, Ultimul acces: 2024-06-13 10:03:01