O noua intrare in Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O nouă intrare în Vatican

[2006-02-08]
Conform unor informații făcute publice astăzi printr-un comunicat al Guvernoratului Cetății Vatican, preluate de serviciul de știri al Vaticanului, începând din 10 februarie o nouă poartă va fi deschisă în partea de nord a Vaticanului. Poarta va servi ca ieșire pentru pietoni și pentru mașini dinspre parcarea Sf. Rose, descongestionând traficul din Vatican, ce până acum avea ca ieșire unică poarta Sf. Ana.

Poarta a mai fost deschisă în 1929, sub pontificatul Papei Pius al XI-lea, pentru construirea "zonei industriale a Vaticanului". Acel an a fost și anul încheierii pactelor de la Lateran dintre Sfântul Scaun și Italia. Mai apoi însă poarta a fost închisă. După mai bine de 75 de ani, poarta de bronz realizată de sculptorul Gino Giannetti, va fi redeschisă, permanent, purtând emblema Cetății Vaticanului și a actualului Papă. Pe poartă scrie: "Benedictus XVI Pont.Max. Anno Domini MMV Pont.I".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 878, Ultimul acces: 2024-06-15 04:34:21