A fost lansat astazi site-ul dedicat patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost lansat astazi site-ul dedicat patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane

[2006-02-08]
Site-ul dedicat patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane, www.patriarh.ro, a fost lansat astazi la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Lansarea acestui site a avut loc in cadrul momentului anivesar dedicat implinirii a 91 de ani de viata a PF Parinte Patriarh Teoctist. Despre informatiile cuprinse pe acest site am aflat detalii de la parintele consilier Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane: 'In cadrul paginii de internet a Patriarhiei Romane, care oricine doreste sa o acceseze poate folosi adresa www.patriarhia.ro, a fost lansata o rubrica speciala consacrata patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane, mai precis celor cinci patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, incepand cu primul patriarh al Bisericii noastre, si anume patriarhul Miron Cristea, si terminand cu PF Parinte Patriarh Teoctist. In cadrul acestei rubrici se gasesc informatii extrem de utile si pretioase in egala masura despre fiecare dintre cei cinci patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane. Pentru a fi cat se poate de concret sunt repere biografice, sunt aspecte care vizeaza slujirea pastoral-misionara, opera sociala, activitatea editoriala, relatiile cu Bisericile Ortodoxe surori, dar si relatiile cu celelalte Biserici crestine ale fiecaruia dintre cei cinci patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane. Am considerat extrem de necesara o astfel de rubrica, avand in vedere faptul ca asa cum stim cu totii, in Bisericile Ortodoxe, patriarhii, intaistatatorii reprezinta simboluri ale Bisericilor respective, si am incercat sa venim in intampinarea, in special, a tinerilor dornici sa cunoasca cat mai multe despre intaistatatorii Bisericii Ortodoxe Romane. Folosesc acest prilej pentru a multumi anticipat si postului de radio Trinitas care va mediatiza in masura aceasta rubrica de pe site-ul Patriahiei Romane'.

Cu prilejul lansarii de astazi, PS Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal si secretar al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a subliniat importanta site-ului lansat astazi: 'Speram ca in aceasta forma atractiva si accesibila unui public larg, viata Bisericii noastre sa fie mai bine cunoscuta si atasamentul credinciosilor sa fie mai puternic fata de Biserica noastra stramoseasca si de valorile ei doctrinare, morale, religioase si artistice. Cu aceste bune intentii care speram sa aiba finalitatea dorita, inchinam ca un omagiu munca noastra PF Parinte Patriarh Teoctist, la aceasta binecuvantare, aniversare a vietii Sale'.

www.patriarh.ro

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1125, Ultimul acces: 2024-06-10 05:54:27