Un pastor despre controversatele caricaturi cu profetul Mahomed - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un pastor despre controversatele caricaturi cu profetul Mahomed

[2006-02-08]
Comentând decizia ziarelor occidentale care au publicat controversatele caricaturi cu profetul Mahomed, pastorul Adrian Bocăneanu a apreciat că "dacă s-ar fi putut anticipa o asemenea reacție din partea lumii musulmane, cu siguranță că acele caricaturi nu ar fi fost publicate vreodată", a informat astăzi situl Biserici.ro.

"Ceea ce părea un fapt divers a generat o agitație și o animozitate aproape de neînțeles. S-au produs distrugeri însemnate și sunt chiar victime omenești. Nimeni nu poate să prevadă care vor fi consecințele pe termen lung. Foarte probabil, dacă s-ar fi putut anticipa o asemenea reacție, aceste desene nici nu ar fi fost publicate vreodată. Dar acum fiecare parte se considera îndreptățită să meargă mai departe în numele unor cauze foarte nobile: libertatea de expresie și, respectiv, respectul față de credința religioasă a celorlalți. Ar fi o tragedie dacă, în urma acestor confruntări, ar suferi fie una, fie cealaltă dintre aceste două cauze."

"Nu putem să nu recunoaștem că, în ciuda eforturilor sincere, câteodată extraordinare depuse pentru pace și armonie de conducătorii și instituțiile de pe scena politică a lumii, nimeni nu poate controla cu adevărat destinul acestei planete. Evenimentele sunt din ce în ce mai complicate, sensibilitățile și resentimentele precumpănesc asupra rațiunii, și societatea omenească este din ce în ce mai sfâșiată. Numai revenirea în glorie a Mântuitorului va aduce la tăcere acest vacarm războinic. El va face dreptate pe pământ și toți cei cu inima curată vor fi satisfăcuți. Avem privilegiul să pregătim lumea pentru acest eveniment incomparabil și apropiat", a declarat pastorul Adrian Bocăneanu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 890, Ultimul acces: 2024-06-14 15:08:51