Ziua Vietii Consacrate celebrata de romanii din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Vieții Consacrate celebrată de românii din Roma

[2006-02-08]
Așa după cum a informat astăzi Radio Vatican, secția română, duminică, 5 februarie, aproximativ 25 de călugărițe și 20 de călugări originari din România s-au aflat în centrul atenției comunității românilor romano-catolici din Roma care se reunesc regulat în biserica Sf. Maria in Portico din Piața Campitelli și au sărbătorit împreună Ziua persoanelor de viață consacrată.

La Sfânta Liturghie solemnă prezidată de Mons. Luigi Moretti, Arhiepiscop și vicegerent al Vicariatului Romei au concelebrat parohul bisericii, pr. Tommaso Galasso, din Congregația Clericilor Regulari ai Maicii Domnului; pr. Piergiorgio Saviola, directorul fundației "Migrantes" din cadrul Conferinței Episcopale Italiene; pr. Bruno Mioli din Congregația Misionarilor Scalabrinieni, director responsabil al comunităților etnice din Italia; pr. Pierpaolo Felicolo de la oficiul pentru migranți din cadrul Vicariatului; și 15 preoți români, rezidenți la Roma pentru studii sau pastorație. Liturghia a fost pregătită cu grijă de capelanul comunității pr. Isidor Iacovici și de pr. Iulian Faraoanu, vicecapelan împreună cu părintele Cornel Berea, din Congregația Cuvântului Divin. Spre deosebire de celelalte duminici, Liturghia a fost celebrată în limba italiană cu lecturile, cântările și rugăciunea credincioșilor în limbile română și italiană: semn al integrării în Biserica locală, și, în același timp, al păstrării identității în catolicitatea Bisericii.

"În Biserica noastră nimeni nu este și nu trebuie să se simtă străin; mai mult, trebuie să fiți protagoniști, cu inițiative în viața pastorală", a spus, între altele, la omilie Arhiepiscopul Moretti, care a accentuat importanța Euharistiei în viața unei comunități. "La celebrarea Sfintei Liturghii Cristos se jertfește pentru noi oferindu-ne iubirea sa. Luând parte la Paștele său devenim prieteni ai lui Dumnezeu". La ofertoriu, printre daruri s-a aflat și un frumos vas de ceramică gol, semn al disponibilității persoanelor consacrate, călugări sau călugărițe, de a se lăsa modelate de Domnul și de a fi umplute cu tot darul bun ce vine de Sus pentru slujirea semenilor.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 820, Ultimul acces: 2024-06-14 15:08:36