Un Episcop despre uciderea preotului in Turcia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un Episcop despre uciderea preotului în Turcia

[2006-02-08]
Episcopul Luigi Padovese, vicar apostolic de Anatolia, Turcia, vede o legătură între uciderea preotului misionar italian și protestele fundamentaliștilor musulmani privitoare la caricaturile cu Mohamed publicate în ziarele occidentale. Prelatul nu crede că uciderea pr. Andrea Santoro, de 60 de ani, este o simplă întâmplare izolată. "În această dimineață m-am dus la morgă", a declarat el pentru AsiaNews. "Pr. Andrea a fost ucis cu două focuri: după primul a putut să strige unui tânăr aflat în biserică să se adăpostească; al doilea l-a ucis".

Episcopul Padovese a spus că din informațiile pe care le-a strâns astăzi nu crede că ucigașul ar fi fost un tânăr. "Tânărul din Biserică și voluntarul de la Roma care ajuta la ieșirea din parohie au vorbit despre un adult. Pr. Andrea era îngenuncheat iar persoana care l-a împușcat nici măcar nu a intrat, a stat la ușa bisericii, la o distanță de 4-5 metri. L-a ochit și a tras." Episcopul a exclus ipoteza conform căreia a fost ucis din cauza activității sale în direcția salvării prostituatelor din rețelele mafiote de trafic de carne vie. Prelatul nu crede că munca pr. Santoro "putea provoca pe cineva să îl elimine". Putea să fi primit amenințări, dar să fie ucis pentru așa ceva este greu de crezut.

În schimb Episcopul Padovese vede o legătură cu protestele musulmane legate de caricaturile cu Mohamed. "Faptul că a fost ucis în acest moment nu mi se pare o coincidență. Apoi atmosfera este fierbinte, ca să nu spun foarte fierbinte. Și aici se găsesc fanatici islamici."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 840, Ultimul acces: 2024-06-14 15:08:23