Un alt preot ucis, in Burundi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un alt preot ucis, în Burundi

[2006-02-08]
Cu o zi înainte de moartea tragică a pr. Andrea Santoro, un alt episod sângeros a lovit Biserica Catolică: sâmbătă, 4 februarie, în circumstanțe încă neclarificate, a fost ucis la periferia capitalei Bujumbura preotul iezuit burundez Elie Koma, de 59 de ani, informează Radio Vatican, ediția în limba română. Părintele Koma a rămas în amintirea multora mai ales ca bun predicator de exerciții spirituale. Știrea a fost adusă la cunoștință luni, 6 februarie.

În telegrama trimisă Nunțiului Apostolic în Burundi, Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, purtând semnătura Cardinalului secretar de stat Angelo Sodano, Papa Benedict al XVI-lea aduce mulțumiri pentru lucrarea desfășurată de preotul Koma în slujba creșterii spirituale a tuturor persoanelor care au beneficiat de apostolatul său. Papa și-a exprimat apropierea față de familiarii preotului ucis și față de Societatea lui Isus, din care pr. Koma făcea parte din 1967. Sf. Părinte s-a adresat apoi direct celor care "comit încă acte de violență" ca să renunțe definitiv la aceste inițiative aducătoare de moarte, pentru a permite tuturor locuitorilor țării să trăiască în pace și siguranță.

Părintele Koma a fost hirotonit preot în 1980 și în ultimii trei ani era responsabilul bisericii iezuiților din Kamenge, unul din cele mai sărace cartiere ale capitalei, unde miercuri va avea loc și ceremonia înmormântării.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 830, Ultimul acces: 2024-06-14 18:23:27