Eparhia de Cluj-Gherla mobilizata pentru ajutorarea sinistratilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Eparhia de Cluj-Gherla mobilizată pentru ajutorarea sinistraților

[2005-07-25]
Episcopul Florentin Crihălmeanu a îndemnat parohiile și institutele de viață consacrată din Eparhia pe care o păstorește să organizeze duminică, 31 iulie 2005, colecte speciale pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundații, informează într-un comunicat biroul de presă al Eparhiei de Cluj-Gherla.

"Nu putem sta cu brațele încrucișate rămânând nepăsători doar pentru simplul motiv că, cei mai încercați sunt frații noștri moldoveni", a afirmat Episcopul de Cluj-Gherla. "Ajutorul nostru concret, apropierea de fratele nostru, de aproapele aflat în suferință, de toți cei ce sunt în lipsă și fără de adăposturi, ar putea fi un rod al credinței noastre în Dumnezeu. [...] Cunoaștem cu toții încercările și durerile din țara noastră cotropită de ape, mai ales din scumpa noastră Moldovă, ai cărei fii sunt expuși frigului, foametei și epidemiilor pentru o lungă perioadă de timp. Să le transmitem prin gesturi concrete toată dragostea și căldura sufletelor noastre. Aceste gesturi să fie semnul credinței și al bunătății noastre. Nu mila noastră, ci dragostea noastră trebuie să se facă resimțită. Conform spiritului evanghelic, nu contează cantitatea darului, ci, contează să fim cu toții solidari, în spirit de jertfă răsărit la umbra iubirii dintre noi, într-un context în care, povara tranziției este greu de suportat pentru fiecare."

Conform comunicatului, Episcopul Florentin a mai spus: "Am ales ca, cel care să se preocupe de gestionarea darului dvs. să fie Preasfinția Sa Petru Gherghel, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iași, care va opera prin Asociația Caritas Diecezan Iași, Bacău, și Focșani. Am luat această hotărâre având garanția că gestul nostru, administrat corect și echitabil, va șterge din lacrimile izvorâte în ochii acelora ce au fost supuși naturii înfuriate. Pentru Biserica noastră, decizia se vrea a fi și un nou semn al continuității fructuoasei colaborări înregistrate de-a lungul timpului între Episcopia de Cluj-Gherla și Episcopia Iașilor. Doresc să reamintesc tuturor faptul că, în perioada de ilegalitate, Biserica Catolică a Iașiului a salvat reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice din România, nevoiți să se retragă, nu sub prigoana apelor, ci, ca urmare a prigoanei comuniste. Iată a venit și rândul nostru!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 864, Ultimul acces: 2020-11-24 21:55:22