Intalnire la Consiliul Judetean Hunedoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Intalnire la Consiliul Judetean Hunedoara

[2006-02-06]
[ Conferinta Banat ]
La initiativa Consiliului Judetean Hunedoara, luni, 24 ianuarie 2006, in sala de protocol a Hotelului Onix din Petrosani, a avut loc un dialog intre presedintele Consiliului Judetean si conducatorii bisericilor neo-protestante din Valea Jiului. Au fost prezenti 29 de pastori si prezbiteri apartinand bisericilor adventiste, baptiste si penticostale din orasele Petrosani, Vulcan, Lupeni si Petrila.
Scopul intalnirii a fost realizarea unei bune relatii intre autoritatea judeteana si biserici. In prima parte a intalnirii, presedintele Consiliului Judetean si-a exprimat dorinta ca pastorii bisericilor amintite sa fie preocupati in a-si conduce enoriasii la o noua mentalitate - o mentalitate europeana, pozitiva, orientata catre colaborare si deschisa schimbarilor sociale. In partea a doua, pentru eficientizarea legaturii dintre bisericile neo-protestante si autoritati, s-a convenit ca acestea sa fie reprezentate la Consiliul Judetean de un consilier pentru biserici, rolul acestuia fiind de a facilita rezolvarea solicitarilor institutiilor religioase catre autoritati.
Intalnirea s-a incheiat intr-o nota de optimism, pastorii prezenti exprimandu-si intentiile de a gasi mai multe cai de colaborare intre biserici, in vederea dezvoltarii unor legaturi fratesti, bazate pe dragoste si respect.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 902, Ultimul acces: 2024-06-08 16:36:19