Spiritual - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Spiritual

[2006-02-06]
[ Conferinta Banat ]
“Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri, le-am socotit ca o pierdere din pricina lui Hristos. Ba inca, si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Iisus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos si sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea, pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta. (Filipeni 3:7-9)

"N-ai ce cauta in masina mea cu toate baloanele alea!" striga revoltat soferul de taxi. "N-am nici un chef sa fac vreun accident." Vrand nevrand, Harvey a dat drumul la trei baloane.
"OK", a spus impaciuitor taximetristul. "Acum poti urca. Incotro?"
"Pe chei", raspunse Harvey, inghesuindu-se pe bancheta din spate cu baloanele ramase.
De mic copil Harvey avusese doua pasiuni: vapoarele si baloanele. Visul vietii sale era sa se intalneasca cu un capitan de vapor si sa navigheze cu el. Dar Harvey avea o problema. Desi crescuse, nu se ducea nicaieri fara un manunchi de baloane. Cu mare greutate, Harvey isi gasi un loc de munca la un magazin de jucarii. Intr-o zi, Harvey afla ca iesise castigator la un concurs. Premiul? O croaziera de o saptamana pe un mic vas maritim! In ziua cand urma sa plece, a iesit din apartament cu valiza intr-o mana si cu baloanele in cealalta. De fapt, acesta fusese motivul de la care incepuse cearta cu taximetristul.
Odata imbarcat pe vapor, baloanele n-au incetat sa-i dea de furca. Mai intai, n-a putut sa coboare la compartimentul de lux ce-i fusese repartizat drept premiu. Asa ca a dormit sus pe punte. Dimineata, incerca sa isi faca drum spre sala de mese dar ospatarul i-a spus ca nu putea sa intre cu baloanele.
Mai tarziu, un ofiter stagiar s-a apropiat de el si i-a spus: „Fiti va rog amabil si spuneti-mi, dvs. sunteti Harvey Hiscock?” Harvey a dat din cap neconvingator.
"Capitanul va cere sa-i faceti onoarea de a fi prezent la masa lui in aceasta seara. Ar dori sa va cunoasca si sa faca tot posibilul pentru ca voiajul dvs. sa fie cat mai placut.” Harvey a simtit prin tot corpul fiori de bucurie.
"Bineinteles", a continuat ofiterul, "nu veti putea veni cu baloanele. Ceilalti invitati ai capitanului s-ar putea simti deranjati din pricina lor...".
Ei bine, eu, tu, fiecare dintre noi suntem ca Harvey si maruntisurile pacatoase de care ne cramponam ne impiedica sa ne apropiem de Iisus, Capitanul nostru care ne asteapta cu atata rabdare.
In textul biblic citat ni se spune ca toate lucrurile din aceasta lume sunt fara valoare in comparatie cu cunoasterea lui Iisus. Aceasta inseamna ca daca Harvey, tu sau eu, renuntam la „baloanele” noastre, de fapt nu avem nimic de pierdut ci dimpotriva, avem totul de castigat. Si totusi ne vine atat de greu sa o facem! Ne place mai mult sa petrecem seara in compania televizorului decat in compania lui Isus, prin Cuvantul Sau. Alergam, parca mai mult decat ceilalti din jurul nostru, sa vedem "ogoare", sa probam "perechile de boi" si la tot felul de "nunti" care ne solicita, neglijand invitatia Mantuitorului de a petrece mai mult timp alaturi de El. La mijlocul saptamanii ne facem timp pentru orice, in afara de ora de partasie si rugaciune a bisericii locale pe care o frecventam. Si mergem inainte cu frustrarea de a nu fi nici crestini, nici ... necrestini veritabili! In cuvintele lui Ilie, „schiopatam de ambele picioare” pentru ca inca nu am inteles ca „nimeni nu poate sluji la doi stapani”.
Si totusi, vine un moment al hotararii finale! Te predai lui Dumnezeu in mod deplin sau te desprinzi de El definitiv! Ce ar putea sa te determine sa renunti la Dumnezeu? Ce poate fi mai important, mai valoros in viata ta decat Isus Hristos?
Care sunt baloanele pe care nu te induri sa le lasi? Ce te tine departe de Mantuitorul? Goana dupa inavutire? Vreun pacat ascuns? Mandria? Poate faima? Sotul sau sotia? Parintii sau copiii?
Alege-L pe Isus! Nu lasa ca vreun lucru, oricat de drag, oricat de pretuit, sa impiedice partasia ta deplina cu Salvatorul. Pe scara de valori a vesniciei, vei descoperi, mai devreme sau mai tarziu, ca acesta este lucrul care conteaza cel mai mult. Fii intelept! Nu mai irosi nici un moment. Da drumul "baloanelor", pseudovalorilor acestei lumi, si bucura-te deplin de relatia cu Isus Hristos.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 901, Ultimul acces: 2024-06-09 02:25:48