Apel al Episcopiei de Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Apel al Episcopiei de Iași

[2005-07-26]
Situl Diecezei de Iași a publicat astăzi un apel al Episcopiei romano-catolice de Iași, adresat "Conferinței Episcopale Române, Confederației Caritas România București și către toți cei de bunăvoință", semnat de Episcopul Petru Gherghel. Apelul se deschide cu citatul Fapte 11,29: "Atunci, creștinii s-au hotărât să trimită ajutoare fraților care locuiau în Iudeea, după cum putea fiecare. Și așa au făcut; le-au trimis prin mâinile lui Barnaba și ale lui Saul către prezbiteri".

"Cuvintele din Faptele Apostolilor", scrie PS Petru, "ne prezintă spiritul de caritate și solidaritate al primelor comunități creștine în fața suferințelor provocate de perioadele de foamete ce s-au abătut asupra unor zone din Imperiul Roman și, mai ales, asupra Palestinei. Țara noastră de o perioadă de timp a trecut și continuă să treacă printr-o încercare dureroasă provocată de marile inundații care au rănit adânc inima multor familii și a multor creștini din România. Am reexperimentat cu satisfacție spiritul primilor creștini care au știut să se solidarizeze cu cei în suferință, când din toate părțile țării și ale lumii s-a îndreptat spre cei în suferință, spre zonele calamitate, valul binefăcător și alinător de dureri al carității creștine și umane."

"Biserica din întreaga lume, însuși Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, instituții centrale și private, școli, parohii și familii, precum și persoane particulare s-au mobilizat pe acest drum al solidarității și au trimis în ultimele luni ajutoare considerabile spre zonele calamitate din Indonezia, spre Banat, Muntenia și, mai recent, spre Moldova, cu menirea de a vindeca rănile pricinuite de stihiile naturii dezlănțuite. Imaginile și reportajele ce ocupă spațiile din mass-media ne fac să vedem dimensiunea încă necunoscută a urmărilor acestor teribile încercări ce s-au abătut asupra poporului nostru. Episcopia de Iași, alăturându-se celorlalte instituții din țară și străinătate, a procedat la multe inițiative de solidaritate, colectând bunuri și bani care să se adauge la eforturile tuturor pentru a le veni în ajutor sinistraților; mulțumim tuturor pentru gândul plin de caritate cu care s-au îndreptat spre toți fiii în suferință, inclusiv spre cei din Moldova."

"În acest spirit, continuând să stăm alături de toți cei încercați, facem apel la Confederația Caritas din România, la celelalte centre caritas diecezane, la Bisericile și episcopiile surori să înțeleagă durerea fraților în suferință și să continue să îndrepte spre ei brațul mângâietor al carității și solidarității creștine și umane. Centrul Caritas Iași, cu filialele în subordine, se va implica în primirea, coordonarea și distribuirea ajutoarelor primite, îndreptându-le acolo unde este mai mare nevoie, luând contact mereu cu alte centre caritative și organizatorice, pentru a face să ajungă toate darurile la cei în suferință, ca odinioară în Palestina, după cum notează Faptele Apostolilor. Tuturor celor încercați de suferințe le transmitem un gând de încurajare și de speranță, iar celor cu stare și bunăvoință, un gând de prețuire și recunoștință în numele lui Dumnezeu pentru tot binele făcut."

La finalul comunicatului sunt amintite conturile unde se pot trimite ajutoarele bănești: Centrul Diecezan Caritas Iași: RO23BRDE240SV42374922400 deschis la BRD Iași, cod fiscal 4488681; Episcopia Romano-Catolică Iași: RO81 RNCB 3200 0000 0127 0012 deschis la BCR Iași, cod fiscal 4540135.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1773, Ultimul acces: 2024-04-23 12:35:16