Educatoare adventista medaliata pentru misiune in Thailanda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Educatoare adventista medaliata pentru misiune in Thailanda

[2006-02-06]
(Mark A. Kellner / ANN)
Helen Hall, o educatoare australiana implicata in infiintarea de scoli pentru refugiatii Thai in Thailanda, a primit una din cele mai inalte distinctii ale tarii sale pentru serviciul public. Ea a primit Medalia Ordinului Australiei, dupa cum a anuntat guvernul Australiei. Se pare ca ea este prima persoana adventista care primeste o astfel de medalie.

Helen Hall, fondator si director voluntar al Academiei „Valea Edenului”, este recunoscuta pentru „serviciul pentru relatii internationale, in special pentru stabilirea facilitatilor de educare in Thailanda”, in concordanta cu anuntul guvernului australian. Din 1975 si pana azi, 14.000 de australieni au fost recunoscuti pentru serviciile publice aduse Australiei sau umanitatii.

„Cred ca este minunat”, a declarat Hall telefonic, din Mae Sot, Tak, Tahilanda, unde se afla Academia „Valea Edenului”. „Sper ca acum este mai usor sa strangem fonduri” pentru scoala, care se intretine din donatii.

O treime din populatia Thai traiesc inca in triburi in regiunea muntoasa Dauna, la granita cu Burma, cunoscuta azi ca Myanmar. Refugiati din Burma sunt adapostiti in tabere de refugiati. Timp de multi ani politica guvernului thailandez a limitat educatia refugiatilor Thai la scoala primara.

Dupa doi ani in Thailanda, Hall a fondat Academia „Valea Edenului”, o scoala proprie, care curand s-a extins la mai multe niveluri. Mai multi absolventi si-au continuat studiile in alte scoli, precum Colegiul Misiunii Adventiste, majoritatea intorcandu-se sa ajute poporul lor.

„Am venit aici pentru un an, acum 25 de ani, si cand am fost intrebata daca vreau sa conduc o scoala, implicarea mea a crescut.” „Avem aici un pastor Thai care ma ajuta. Se intelege foarte bine cu copiii.”

Lucrurile ce o tin pe Hall in Thailanda sunt „copiii si nevoie oamenilor”. A observat ca a fost atrasa de linistea oamenilor, care au trecut prin multe in ultimele decenii. Luptele cu cei de peste granita, bolile ti alte complicatii i-au lovit pe acesti oameni. Hall a mentionat ca scoala are nevoie de un acoperis nou si ca „atunci cand ploua, toti pleaca acasa pentru restul zilei”, deoarece conditiile sunt foarte dificile.

Pe parcursul lunilor de vara, cand este prea cald pentru cursuri, toata scoala este dezasamblata si pusa la pastrare impotriva furtului sau a distrugerilor. Conform uni raport al Asociatei Femeilor Adventiste, „Hall a construit scoala de 8 ori, de doua ori a ars in intregime, si a fost dezasamblata si mutata de mai multe ori.”

Hall a declarat ANN ca mai mult de 1.500 de elevi din aceasta scoala s-au botezat si au devenit membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Populatia Thai raspunde la mesajul Evangheliei datorita unei legende tribale vechi, care spune ca oamenii trebuie sa manance o „carte de aur” care le este trimisa; cand misionarii au venit cu Biblia, ei au acceptat-o imediat.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1034, Ultimul acces: 2024-06-14 10:48:23