Pastori romani in Serbia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pastori romani in Serbia

[2006-02-06]
(Ion Pop / AARC Banat)
Conform unui plan care priveste un schimb de experienta in domeniul evanghelizarii, discutat intre Conferinta Banat si Conferinta Voivodina, din Serbia, cu sediul la Novi Sad, in a doua jumatate a lunii ianuarie am plecat primii doi pastori: Dragos Musat (pastor in districtul Hateg) si Ion Pop (pastor in districtul Beliu).

Pentru amandoi, cele 9 ocazii de vestire a Cuvantului a fost o experienta noua in ce priveste sustinerea unei evanghelizari intr-o tara straina, dar aceasta actiune a fost o reala binecuvantare atat pentru noi cat si pentru fratii de acolo.

Fratele Dragos Musat a lucrat in localitatea LOKVE unde avem o grupa de 13 membrii, vorbitori de limba romana. Prezenta in fiecare seara a fost intre 15-20 persoane neadventiste, ceea ce pentru Serbia este la nivel de foarte bine, tinand cont ca la programele de evanghelizare dinainte participau pana la 5 persoane. In urma apelului de final, 2 persoane sau hotarat sa continue pregatirea in vederea botezului.

Fratele Pop a fost in localitatea ECIKA unde avem o grupa de 8 membrii si cu o populatie de 3000 de locuitori. Serile evanghelistice s-au tinut in Sala Pompierilor, inchiriata pentru 9 zile. Programul a fost sustinut de membrii comunitatii din orasul ZRENJANIN, la 10 km de ECIKA. In fiecare seara au participat intre 15-22 de persoane neadventiste. Fiecare cuvantare s-a tinut cu traducere in limba sarba, traducator fiind pastorul local Miodrag Stoicovici. Ceva deosebit a fost faptul ca in Sabat de la ora 11 in cadrul serviciului divin am avut bucuria sa fim impreuna cu 11 dintre neadventistii participanti la evanghelizare. La apelul facut de pastorul Stoicovici pentru continuare, s-a convenit cu cei prezenti ,ca in aceeasi sala, sa se intalneasca in fiecare zi de duminica dupa masa pentru studiu biblic.

Predicile din Parabolele Domnului Hristos au atras seara de seara si un grup numeros de copii, la Lokve 18 iar la Ecika 15.

Asteptam vesti si cred ca Dumnezeu se va oferi in curand bucuria ca in ambele localitati sa existe roade concrete, adica botezuri.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1009, Ultimul acces: 2024-06-14 15:09:30