Necrolog - Stefan Pirvan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Necrolog - Stefan Pirvan

[2006-02-06]
(Paul Florin Pauliuc / AARC Moldova)
Profund indurerati anuntam decesul pastorului Stefan Pirvan ca urmare a unui accident de circulatie ce a avut loc in dimineata de 9 ianuarie in municipiul Bacau.

Fratele Pirvan s-a nascut pe 7 aprilie 1947 in comuna Buzescu, judetul Teleorman. La varsta de 17 ani se preda lui Dumnezeu, incheie legamint cu El prin botez si isi consacra viata in slujire neconditionata fata de semeni. In vara anului 1969 finalizeaza cursurile Institului Teologic Bucuresti, an in care se si casatoreste cu sora Mandoianu Adriana care i-a fost un adevarat sprijin la bine si la greu. Casnicia le-a fost binecuvantata cu 2 fiice, Liana si Adina, evenimente care le-au adus bucurie in familie dar si responsabilitatea de a le creste in temere de Mintuitorul.

In anul 1972 fratele Pirvan este chemat de Dumnezeu sa lucreze ca si contabil la Conferinta Muntenia. Se evidentiaza ca om energic, perseverent, motiv pentru care este promovat contabil principal la Uniunea de Conferinte in anul 1974.

Din noiembrie1976 viata lui se leaga sufleteste de fratii si surorile din Moldova unde slujeste ca pastor in mai multe districte de pe teritoriul acestei Conferinte : Piatra Neamt, Bacau, Focsani.

Intre anii 1989-1992 primeste o noua chemare de a lucra trezorier in cadrul aceleiasi Conferinte dupa care, in pofida suferintelor fizice, cu aceeasi ravna si dragoste de semeni slujeste in districtele Iasi, Perieni, Stefan Cel Mare, Strugari si Gura Vaii.

Inmormantarea a avut loc duminica, 22 ianuarie, la cimitirul din Bacau. In ciuda gerului puternic, la eveniment au fost alaturi de familia indoliata multi prieteni, membri ai bisericilor pastorite de fratele Parvan, precum si foarte multi colegi pastori. Din partea Uniunii de Conferinte au participat fratii Teodor Hutanu, Ioan Campian si Viorel Dima care au rostit cuvantul de mangaiere impreuna cu pastorii Dumitru Popa, Gabi Vasilescu si Micu Paulin. Credinciosii Bisericii Adventiste din Conferinta Moldova simt impreuna cu familia indurerata sustinindu-i in rugaciune.

La revedere frate Nelu iti spun toti colegii pastori pina in dimineata invierii cind ne vom intilni cu Mantuitorul.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1245, Ultimul acces: 2024-06-14 01:06:31