Profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae", din Iasi, vor pleca maine intr-un pelerinaj de studiu in Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae", din Iasi, vor pleca maine intr-un pelerinaj de studiu in Tara Sfanta

[2006-02-04]
Profesori ai Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi, impreuna cu profesori de la Seminariile Teologice Ortodoxe din Arhiepiscopia Iasilor, vor pleca maine intr-un pelerinaj de studii in Tara Sfanta. Cei 27 de pelerini se vor intoarce la Iasi, pe data de 16 februarie. Acest pelerinaj se organizeaza aproximativ din trei in trei ani, cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Detalii despre acest pelerinaj am aflat de la parintele lector doctor Mihai Vizitiu, consilier pe probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor: "Este o traditie de acum inainte in cadrul facultatii noastre si a invatamantului teologic iesean, ca periodic, profesorii de la facultate sa faca pelerinaje de studii. Nu le consideram excursii, nu le consideram plimbari, ci realmente este vorba de un pelerinaj de studiu in Tara Sfanta si in Muntele Sinai. De altfel, pelerinajul chiar asa este intitulat "De la Tabor la Sinai". Pentru un teolog, pentru un profesor de teologie trebuie neaparat ca macar o data in viata sa viziteze locurile pe unde a pasit Mantuitorul Hristos, Cel pe Care iL transmit, precum si toata invatatura, studentilor. In acest pelerinaj se zaboveste la toate obiectivele principale din Tara Sfanta, pentru ca de acolo sa ne intoarcem mai imbogatiti, si spiritual, dar si in ceea ce priveste informatiile".

Tot cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Daniel, profesori ai Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi, impreuna cu profesori de la Seminariile Teologice Ortodoxe din Arhiepiscopia Iasilor, au mers in anul 2001 intr-un pelerinaj in Grecia, iar in 2003, in Asia Mica (Turcia de astazi). Anul acesta pelerinajul este organziat de catre Sectorul invatamant si relatii ecumenice din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1043, Ultimul acces: 2024-06-09 06:12:46