Mesajul PF Parinte Patriarh Teoctist la trecerea la cele vesnice a PF Mitropolit Nicolae, Primatul Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul PF Parinte Patriarh Teoctist la trecerea la cele vesnice a PF Mitropolit Nicolae, Primatul Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia

[2006-02-06]
'Cu crestineasca durere, ne adresam ierarhilor, clerului si credinciosilor Bisericii Ortodoxe din Tinuturile Cehiei si din Slovacia pentru a ne face partasi intristarii de trecerea la cele vesnice a preaiubitului nostru frate intru arhierie, Prea Fericitul Mitropolit Nicolae, Intaistatatorul acestei Biserici Ortodoxe Surori.
Prin activitatea sa pastorala si misionara, Prea Fericitul Mitropolit Nicolae a pasit cu vrednicie pe urmele marilor inaintasi intru slujirea lui Hristos, cel intocmai cu Apostolii, Sfintii Chiril si Metodiu.
In mod special, pentru Biserica Ortodoxa Romana si pentru noi, personal, chipul luminos al Prea Fericitului Nicolae va ramane in sufletele noastre ca un adevarat prieten si un vrednic luptator in afirmarea valorilor nepieritoare ale Ortodoxiei universale. Ne vom aminti totdeauna cu bucurie de intalnirea prilejuita de Sinaxa Intaistatatorilor si reprezentantilor Bisericii Ortodoxe din intreaga lume, la Constantinopol si Niceea, la Sarbatoarea implinirii a doua milenii de la Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.
Biserica lui Hristos din Cehia si Slovacia, pe care a pastorit-o ca ierarh mai bine de patru decenii, dovedeste, in ciuda numarului relativ mic de credinciosi, un dinamism izvorat din nevoia de marturisire neincetata a mesajului evanghelic intr-o lume din ce in ce mai indepartata de Dumnezeu.
Am incredintat, prin reprezentantul nostru, Prea Sfintitul Sofronie, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, Mesajul nostru de sincere condoleante, in numele Sfantului Sinod, al clerului si credinciosilor din Romania, Bisericii Ortodoxe Surori din Tinuturile Cehiei si din Slovacia si rugam pe Bunul Dumnezeu sa aseze sufletul Prea Fericitului Mitropolit Nicolae in ceata dreptilor, iar membrilor Sfantului Sinod si intregului popor binecredincios sa le daruiasca mangaiere si intarire in lucrarea lor, asigurandu-i de toata dragostea si pretuirea noastra'.

PF Teoctist,
Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, Loctiitor al Cezareei Capadociei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 986, Ultimul acces: 2024-06-12 03:35:31