Papa cere rugaciuni pentru incetarea terorismului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa cere rugăciuni pentru încetarea terorismului

[2005-07-24]
Papa Benedict al XVI-lea a adresat un apel tuturor credincioșilor la rugăciune pentru ca Dumnezeu să oprească "mâinile criminale" ale teroriștilor. Apelul, la o zi după ce o bombă a explodat într-un oraș egiptean, a avut loc în discursul de astăzi dinaintea rugăciunii Angelus. Alături de Papa s-au aflat aproximativ 8.000 de pelerini, veniți la cabana unde Benedict își petrece vacanța.

"Aceste zile de pace și odihnă pentru mine, au fost tulburate de veștile tragice ale execrabilelor atacuri teroriste, care au provocat moarte, distrugeri și suferințe în mai multe țări, precum Egipt, Turcia, Irak și Marea Britanie", a spus Sfântul Părinte. După ce i-a încredințat "bunătății divine pe cei decedați, pe răniți și pe cei dragi lor, victime ale acestor gesturi care îi ofensează pe Dumnezeu și pe om", Papa a apelat la rugăciuni pentru ca "Atotputernicul să oprească mâinile criminale ale celor care, motivați de fanatism și de ură, le-au comis și să convertească inimile lor la gânduri de reconciliere și de pace".

Sâmbătă, Sfântul Scaun a publicat mesajul trimis de Papa autorităților civile și religioase din Egipt, ca urmare a bombelor ce au explodat în Sharm al-Sheik. Conform oficialilor, 88 de persoane au murit în urma acestui act criminal. "Condamnând aceste acte fără de sens, Sanctitatea Sa apelează la toți să renunțe la calea violenței care a provocat atâta suferință populației civile, invitând în schimb la întoarcerea la calea păcii", se spune în mesajul trimis în numele Pontifului de Cardinalul Angelo Sodano, secretar de stat al Vaticanului. "Rugându-se pentru odihna veșnică a celor morți", Sfântul Părinte "invocă asupra tuturor celor afectați binecuvântarea Atotputernicului spre mângâiere și întărire".

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Joaquín Navarro Valls, a declarat astăzi că, după aflarea veștii privind atacurile, "Papa s-a retras imediat pentru a se ruga pentru victime și pentru răniți". Navarro Valls a descris atacurile ca "acte ce sunt rodul unui teribil nihilism".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 781, Ultimul acces: 2020-12-01 07:45:04