Atacurile recente nu sunt anti-crestine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Atacurile recente nu sunt anti-creștine

[2005-07-25]
Înainte de a intra în biserica din Introd, pentru întâlnirea cu preoții și diaconii din Valle d`Aosta, regiunea din nordul Italiei unde își petrece vacanța, Papa Benedict al XVI-lea și-a petrecut câteva momente cu jurnaliștii care îl așteptau în apropiere. Întrebat dacă în cele trei luni care au trecut de la alegerea sa, găsește ca fiind dificil să fie Papă, Sfântul Părinte a răspuns: "Da, într-un anume sens este dificil, nu m-am gândit niciodată la această slujire, dar oamenii sunt foarte amabili cu mine și mă sprijină". Un alt reporter l-a întrebat dacă îl simte îndeaproape pe predecesorul său: "Întotdeauna l-am simțit aproape de mine, prin scrierile sale și prin prezența sa spirituală".

Osvaldo Naudin, primarul de Introd, a reînnoit invitația adresată Papei de a se întoarce și la anul în Valle d`Aosta; el a spus în glumă jurnaliștilor că Sfântul Părinte învață dialectul local. Episcopul Giuseppe Anfossi de Aosta a subliniat importanța întâlnirii Papei cu clerul local, eveniment care, a spus el, reflectă "colegialitatea și comuniunea pe care este fondată Biserica". După întâlnirea cu cei 140 de clerici, Papa s-a oprit din nou de vorbă cu jurnaliștii. Referindu-se la atacurile teroriste ce au marcat ultimele săptămâni, el a afirmat că este incorect să se spună că acestea ar fi anti-creștine: "Simt că intenția este mult mai generală, și nu specific îndreptată împotriva creștinilor".

Întrebat dacă islamismul poate fi considerată o religie a păcii, Papa a răspuns: "Nu aș dori să folosesc cuvinte mari pentru a aplica etichete generale. Conține desigur elemente care favorizează pacea, dar și alte elemente: trebuie întotdeauna însă să căutăm ce este mai bun". Papa a vorbit și despre perspectivele dialogului dintre Sfântul Scaun și China, exprimându-și dorința ca acesta "să continue să avanseze". La final, răspunzând unui reporter ce a dorit să afle despre situația divorțaților recăsătoriți, el a spus: "nu putem să rezolvăm probleme complexe în câteva cuvinte".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 799, Ultimul acces: 2020-12-01 04:37:16