Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit astazi, la Istanbul, cu Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Sanctitatea Sa Bartolomeu I - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit astazi, la Istanbul, cu Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Sanctitatea Sa Bartolomeu I

[2006-02-02]
Seful Executivului roman si Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului s-au rugat impreuna in Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului. In timpul intalnirii cu premierul Tariceanu, Sanctitatea Sa Bartolomeu I a marturisit ca simte o mare admiratie pentru Romania, pentru istoria si cultura tarii noastre, informeaza gov.ro. Romania a facut progrese foarte mari, iar acestea pot fi constatate cu doar cateva luni inainte de a deveni membru al Uniunii Europene, a precizat Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, care a adaugat ca ii sunt foarte cunoscute evolutiile din tara noastra. De asemenea, Sanctitatea Sa Bartolomeu I a aratat ca si Turcia s-a angajat pe drumul spre integrarea in Uniunea Europeana. Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a multumit Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului pentru gestul facut de Patriarhie, prin care Biserica "Sfanta Parascheva" din Istanbul a fost donata comunitatii romanesti din acest oras. Executivul roman a sustinut financiar mai multe proiecte ale Bisericii Ortodoxe, printre care si o manastire romaneasca la Ierihon, aflata in constructie, a afirmat premierul Tariceanu. De asemenea, el a afirmat ca Guvernul roman va sustine constructia marii Catedrale a Mantuirii Neamului.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1037, Ultimul acces: 2024-06-13 11:12:32