Ministrul Iorgulescu confirma posibila vizita papala in Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ministrul Iorgulescu confirmă posibila vizită papală în România

[2006-02-02]
Vizita Papei Benedict al XVI-lea în România în 2007, anunțată prima oară de Radio Trinitas din Iași, primește tot mai multe confirmări. Luni chiar Cardinalul Schonborn, aflat într-o scurtă vizită în România, a admis posibilitatea unei astfel de vizite, după cum îl citează presa scrisă și vorbită. Acum, conform aceleiași surse ieșene, și ministrul culturii și cultelor, Adrian Iorgulescu, a confirmat faptul ca Papa ar putea veni în România anul viitor.

Adrian Iorgulescu a precizat ca Papa este așteptat să participe la o mare întâlnire ecumenică organizată la Sibiu, în cadrul manifestărilor prilejuite de programul "Sibiu - Capitala Culturală Europeană 2007". "În cadrul anului 2007, Capitala Europeană la Sibiu, se va face o mare întrunire ecumenică. Se pare că vor veni circa 3.000 de fețe bisericești de cel mai înalt rang din toată lumea și că Papa ar fi acceptat invitația de a participa la aceasta întrunire ecumenică. Ar fi pentru noi un semnal foarte bun, pentru că într-un interval foarte scurt România va fi onorată de două vizite a doi Papi", a precizat ministrul culturii și cultelor. Prima vizită a avut loc în mai 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea ne-a vizitat capitala timp de trei zile.

Dacă va răspunde favorabil invitației Comitetului Comun al Conferinței Bisericilor Europene și a Consiliului Conferinței Episcopale Europene, Papa Benedict ar putea să fie prezent la Sibiu pentru 2-3 ore, în ziua de sâmbătă, 8 septembrie 2007, la pelerinajul Luminii de la sfârșitul lucrărilor Adunării Ecumenice Europene. Pentru prima oară un Papă ar fi primit în Transilvania, după ce Papa Ioan Paul al II-lea a fost limitat la capitală, deși cele mai mari concentrări de catolici nu se află în acea zonă. Dar o posibilă vizită a Papei la Sibiu în 2007 nu înseamnă doar motiv de bucurie pentru greco-catolici, ci și un motiv de speranță neașteptată: dacă Patriarhul Alexei al II-lea va participa la evenimentul de la Sibiu va fi ocazia unei întâlniri - chiar dacă doar prin asistarea în comun la un eveniment - cu Sfântul Părinte.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1078, Ultimul acces: 2024-04-18 08:23:29