Dialogul cu Bisericile Orientale continua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dialogul cu Bisericile Orientale continuă

[2006-02-02]
La a treia întâlnire a comisiei internaționale de dialog teologic între Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe Orientale au fost studiate trei teme cheie legate de ideea comuniunii ecleziale, informează agenția Zenit. Întâlnirea s-a încheiat luni la Etchmiadzin, Armenia. Scopul comisiei internaționale este depășirea schismei ce durează de peste 1.500 de ani. Evenimentul a fost găzduit de Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos al întregii Armenii. Cele două părți au fost conduse de Cardinalul Walter Kasper, președintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creștinilor, și de Mitropolitul Amba Bishoy al Bisericii Ortodoxe Copte.

Comunicatul Sfântului Scaun spune că participanții la întâlnire au analizat "trei teme de studiu și de dialog legate de subiectul central al Bisericii văzută ca și comuniune". Cele trei teme au fost: "Episcopii în succesiunea apostolică; relația dintre primat și sinodalitate; și funcțiunile și importanța ecleziologică a Sinoadelor la nivel local și ecumenic". Fiecare parte, catolică și ortodoxă orientale, a prezentat punctul ei de vedere. Bisericile Orientale s-au separat atât de Roma cât și de Bisericile Ortodoxe odată cu Conciliul de la Calcedon, din 451. Rămânând în afara Imperiului Roman, ele și-au dezvoltat propriile tradiții în domeniul teologic și eclezial. Delegațiile ce s-au reunit în aceste zile au avut câte 14 membri. Înființată în 2003, comisia s-a mai întâlnit la Cairo în 2004 și la Roma anul trecut.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1029, Ultimul acces: 2024-05-18 14:11:40