La Pesceana persecutia greco-catolicilor continua (comunicat) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Pesceana persecuția greco-catolicilor continuă (comunicat)

[2006-02-01]
Deși justiția stabilise printr-o sentință definitivă și irevocabilă dreptul preotului greco-catolic Tudor Victor de a intra în cimitirul din Pesceana și de a sluji la mormintele rudelor credincioșilor săi, deși autoritățile locale au fost atenționate de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării că cimitirul este loc public și că, în consecință, nu i se poate interzice nimănui accesul în interiorul acestuia, sâmbătă 28 ianuarie 2005 doi reprezentanți ai poliției județene Vâlcea, trimiși de prefectul județului și-au permis acest.

Au fost încălcate în mod flagrant art. 29 din Constituția României și pct. 1 al art. 246 Cod Penal. Mai mult decât atât, au încercat să-i determine pe greco-catolici să recurgă la serviciile religioase ale preotului ortodox deși știau că prin aceasta încalcă și pct. 2 al aceluiași articol. Atunci când este vorba de greco-catolici, reprezentanții autorităților județene uită că datoria lor este să impună domnia legii și să garanteze respectarea drepturilor cetățenilor. Pentru ei nu mai există nici Constituție, nici Cod Penal, nici respect pentru o hotărâre judecătorească, nici Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Nu contează nici faptul că în Raportul de țară pe anul 2005 al guvernului Statelor Unite situația de la Pesceana a ajuns să constituie exemplu de încălcare flagrantă a drepturilor omului în România. Pentru ei nu există decât ură îndreptată împotriva membrilor unui cult religios recunoscut de Guvernul României.

Ne întrebăm ce valoare mai are jurământul solemn depus la instalare de către prefectul județului, doamna Anuța Handoleascu, prin care se obliga să asigure respectul față de lege și față de drepturile cetățenilor? (Comunicat al Asociației Generale a Românilor Uniți (AGRU) - București, semnat de președinte dr. ing. Laurențiu Horia Moisin)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1138, Ultimul acces: 2024-05-20 06:22:59