Un centru multimedia in Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un centru multimedia în Țara Sfântă

[2008-01-15]
Sâmbătă, 12 ianuarie 2008, a fost inaugurat la Ierusalim Centrul Multimedia Franciscan cu scopul de a oferi jurnaliștilor și televiziunilor din lumea întreagă informații utile pentru a face cunoscută Țara Sfântă și mesajul locurilor sfinte. Acest lucru l-a explicat pr. Dobromir Jasztal, oficial al custodiei franciscane a Țării Sfinte, cu ocazia binecuvântării Centrului, găzduit de Colegiul Terra Santa. La sărbătoare au participat în jur de o sută de persoane, între care Nunțiul apostolic, Arhiepiscopul Antonio Franco. Ceremonia a început cu un cântec în limba portugheză, deoarece Custodia a încredințat Centrul Comunității braziliene Cancao Nova, a cărei misiune, a explicat apoi fondatorul ei, pr. Jonas Abib SDB, constă în evanghelizarea prin mijloacele de comunicare în masă.
Pr. Pierbattista Pizzaballa, custode al Țării Sfinte, a explicat că Centrul a necesitat patru ani de pregătire și muncă, cu probleme economice nu ușoare. Structura, informează Custodia franciscană a Țării Sfinte, se află 'în centrul unei Țări care ne interpelează pe toți, în primul rând pe creștini (pe toți creștinii, nu doar pe catolici), care se pot lăuda nu atât cu mijloace de comunicare mari și puternice, cât cu o rețea strânsă de publicații, televiziuni, realități mici eficace pentru a ajunge la inimile oamenilor în locurile cele mai diferite ale planetei'. Centrul, a adăugat el, se naște 'pentru a spune din Țara Sfântă un cuvânt de speranță'. Din acest motiv s-au rostit rugăciuni în limbile engleză, portugheză, italiană, pentru a se încheia cu un Tatăl nostru rostit de fiecare în limba proprie.
Maria de Lourdes Nunes, din Comunitatea Cancao Nova, a invocat mijlocirea Sf. Francisc și a Sf. Clara, care este patroana televiziunii. Ea a mulțumit Custodelui pentru că a avut încrederea și curajul de a investi într-un proiect atât de dificil dar în același timp atât de necesar și urgent pentru Țara Sfântă. 'Toți fără excepție fac parte din acest proiect. Provocarea este mare și avem nevoie de ajutor', a comentat ea. 'Avem instrumentele, ideile, creativitatea, puțină fantezie. Dar voi sunteți martori ai unei istorii. Sunteți vestea cea bună pe care dorim să o facem văzută din Țara Sfântă'.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1599, Ultimul acces: 2024-04-18 07:45:29