Homosexualitatea in Biblie, o recenta lucrare a trei biblisti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Homosexualitatea în Biblie, o recentă lucrare a trei bibliști

[2008-01-16]
A fost prezentat, la Roma, volumul 'Homosexualitatea în Biblie', îngrijit de Editura Sfântul Paul. Inițiativa a fost promovată de Ambasada Franței pe lângă Sfântul Scaun și de Centrul cultural francez din capitala Italiei. Autorii lucrării sunt trei bibliști de prestigiu: Innocent Himbaza, protestant de origine ruandeză; părintele dominican Adrian Schenker și preotul francez Jean-Baptist Edart, din Comunitatea Emanuel, docent la Institutul Pontifical Ioan Paul al II-lea pentru studii asupra căsătoriei și familiei. Acesta din urmă a prezentat cartea pentru Radio Vatican. 'Volumul a fost dorit de Innocent Himbaza care, interesându-se de implicațiile sociale ale Bibliei, a înțeles că Sfânta Scriptură este deseori utilizată ca instrument de justificare al homosexualității'.
'De aceea, el a simțit nevoia unui mic volum, scris în manieră foarte clară și destinat marelui public în care să se explice - în mod obiectiv și cu instrumente științifice - conținutul pasajelor biblice referitoare la homosexualitate. Iată motivul apariției acestui volum'. El a arătat că 'despre homosexualitate, ca stare psihologică, Biblia nu spune nimic, dar vorbește despre acte sexuale între persoane de același sex. Biblia este foarte concretă și, atât în Vechiul Testament - în cartea Genezei, în cea a Leviticului - cât și în Noul Testament, mai ales în Scrisoarea Sfântului Apostol Paul către Romani, unde spune: `De aceea i-a lăsat Dumnezeu pradă patimilor rușinoase: astfel, femeile lor au schimbat raporturile firești cu cele împotriva naturii. La fel și bărbații, abandonând raportul firesc cu femeia, s-au aprins de patimă unii pentru alții; săvârșind nerușinarea bărbați cu bărbați, și-au primit ei înșiși cuvenita răsplată pentru perversiunile lor` (Romani 1,26-28) și în două pasaje din Scrisoarea întâi către Corinteni și către Timotei, Biblia condamnă în mod clar actele sexuale dintre persoane de același sex'.
Pr. Jean-Baptist Edart a arătat că nu există referiri la homosexualitate și în Evanghelii; 'unii au interpretat însă în mod ideologic anumite texte din Evanghelii, dar dacă aceste texte sunt citite în mod onest, în realitate nu există nici o referire directă sau indirectă la homosexualitate'. Referitor la diferența de abordare dintre Vechiul și Noul Testament, e a subliniat: 'Vechiul Testament condamnă acest tip de raporturi în rândul poporului lui Israel, în vederea păstrării sănătății acestuia și a protejării nucleului familial, de exemplu în cartea Leviticului. Noul Testament, cu Sfântul Paul, extinde condamnarea acestor acte, la care se face referire ca fiind împotriva naturii, așadar împotriva planului Creatorului'.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1537, Ultimul acces: 2024-07-13 08:52:34