Canada legalizeaza "casatoriile" homosexuale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Canada legalizează "căsătoriile" homosexuale

[2005-07-22]
Senatul canadian a aprobat legea C-38 care permite căsătoria între homosexuali, marți seara, cu 47 de voturi pro și 21 împotriva; trei senatori s-au abținut. Miercuri, guvernatorul general Adrienne Clarkson și-a dat acordul făcând legea oficială în Canada. Astfel, această țară devine a patra din lume care legiferează "căsătoriile" homosexuale, după Olanda, Belgia și Spania. Aceste "căsătorii" mai sunt recunoscute doar într-un stat din SUA: Massachusetts.

Trecerea legii de senat marchează finalul a aproape trei ani de dezbatere publică, ce a provocat zeci de organizații și numeroși cetățeni să își exprime opinia în această direcție. Episcopii catolici canadieni și-au reiterat poziția în fața senatului săptămâna trecută, dar fără succes. Ei au susținut că majoritatea canadienilor se opun legii, și că propunerea legislativă nu oferă suficiente asigurări privind protecția libertății religioase și de conștiință a canadienilor. Episcopii au avertizat despre efectele negative ale "căsătoriilor" homosexuale, și despre consecințele inimaginabile asupra copiilor și asupra societății. Înainte de aprobarea legii C-38, tribunalele din șapte provincii canadiene au stabilit că definirea căsătoriei ca uniunea exclusivă dintre un bărbat și o femeie violează constituția țării (!). Aceste decizii ale tribunalelor au deschis calea oficializării uniunilor homosexuale în provinciile respective.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1765, Ultimul acces: 2024-04-14 06:24:24