Nektarios, Episcopul ortodox de Hong Kong - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nektarios, Episcopul ortodox de Hong Kong

[2008-01-15]
Sinodul Patriarhiei Ecumenice l-a ales ca nou Episcop pentru Episcopia de Hong Kong pe Arhimandritul Nektarios, fost secretar general al Episcopiei insulelor grecești Samos și Ikaria, sub directa jurisdicție a Patriarhiei de Constantinopol. Agenția de știri AsiaNews a stat de vorbă cu noul Episcop, întrebându-l despre rolul pe care Biserica Ortodoxă îl poate juca în regiunea chineză.
"Ortodoxia", a replicat Nektarios, "după cum a spus și Patriarhul ecumenic Bartolomeu, nu este nerăbdătoare să își extindă prezența numerică și geografică, ci dorește să îl facă pe om, cu patimile și limitele lui, să înțeleagă cât de mult valorează. Puterea lui este spirituală iar scopul lui este diakonia, adică slujirea omului. Este mare nevoie de așa ceva în lumea noastră, care privește doar spre reali tățile materiale", citim în materialul publicat ieri de AsiaNews.
Noul Episcop - care îl înlocuiește pe Nikitas, ce preia Arhidieceza ortodoxă din Statele Unite - s-a născut în Epirus în 1969. A fost hirotonit diacon în 1990 și preot în 1995. Biserica Ortodoxă din Hong Kong a fost înființată la începutul anilor 1990 de către Episcopul Atenagoras, actualmente Mitropolit de Mexic și America Centrală, pentru a răspunde nevoilor pastorale ale micii comunități ortodoxe, formate din oameni de diferite naționalități. Este vorba de câteva sute de persoane, majoritatea de origine greacă și americană. Hong Kong a devenit Episcopie în 1996, la inițiativa Patriarhului Bartolomeu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1725, Ultimul acces: 2024-07-20 06:19:07