Pr. Lombardi despre discursul papal catre diplomati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Lombardi despre discursul papal către diplomați

[2008-01-14]
Națiunile Unite ar face mai bine dacă s-ar dedica respectării Declarației Universale privind Drepturile Omului, a declarat pr. iezuit Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului. Afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii săptămânale "Octava Dies". Pr. Lombardi a dedicat ultima emisiune discursului rostit de Papa Benedict la 7 ianuarie în fața corpurilor diplomatice acreditate pe lângă Sfântul Scaun.
Purtătorul de cuvânt al Papei a subliniat o idee a acestuia, din discursul de săptămâna trecută, și anume că "astăzi comunitatea internațională are în fața ei sarcina fundamentală de a răspunde dorinței lumii de pace și dreptate". "Este nevoie de un climat de pace, securitate și stabilitate pentru ca să poată să aibă loc o dezvoltare echitabilă și durabilă. M ai mult, trebuie să se lucreze pe baza solidă a ceea ce este permanent și esențial pentru persoana umană, adică măreția și demnitatea sa." În acest sens, "rolul instituțiilor internaționale, precum Națiunile Unite, ar putea fi mare dacă s-ar angaja la punerea în practică a Declarației Universale privind Drepturile Omului".
Iezuitul a spus că după recenta aprobare de către ONU a moratoriului despre pedeapsa cu moartea ar trebui să urmeze o discuție internațională despre apărarea vieții și sacralitatea ei. "Asigurând de participarea Bisericii la efortul comun, Papa și-a încheiat discursul cu cuvinte de mare inspirație pentru cei care lucrează la nivel internațional și la relațiile dintre popoare: `Diplomația este, într-un anumit sens, arta speranței. Ea trăiește din speranță și caută să discearnă chiar și cele mai firave semne. Diplomația trebuie să dea speranță.` În enciclica sa, Papa ne-a invitat pe toți la speranță. Chiar și diplomația și politica își găsesc cea mai nobilă și înaltă semnificație în această perspectivă."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1535, Ultimul acces: 2024-04-18 07:03:32