Familiile britanice, luate de "valul materialismului" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familiile britanice, luate de "valul materialismului"

[2005-07-22]
Familiile catolice britanice se simt luate de "valul materialismului", informează un raport publicat acum câteva zile. Acesta mai indică faptul că presiunea orelor de lucru pentru părinți, a examenelor și sarcinilor școlare sporite pentru copii, sunt resimțite tot mai puternic de familii. Multe spun că sunt prea obosite chiar pentru a merge la Liturghie, sau că le este imposibil să găsească timp pentru implicarea în viața parohiei.

Raportul consemnează rezultatele unui studiu efectuat anul trecut asupra a 15.000 de familii, studiu comandat de Episcopii catolici pentru un plan de trei ani care urmărește să transforme parohiile în locuri mai primitoare și mai de folos familiilor. Studiul a căutat să înțeleagă dimensiunea spirituală actuală din viața de familie, și rolul părinților și bunicilor în transmiterea credinței. Problemele diferă de la caz la caz. O familie a declarat că este "dificil și stresant" să meargă la Liturghie cu copilul autist. O alta a spus că "viața de familie pare ceva de mâna a doua când celibatul este susținut ca ceva ideal". O altă familie rezuma astfel dificultățile vieții moderne: "presiunea aparențelor, consumerismului, egoismului, relațiilor trecătoare, competiției și golirii de Dumnezeu".

Multe familii au declarat că presiunea financiară îi face pe ambii părinți să lucreze, în final simțindu-se amândoi vinovați că nu pot sta mult timp cu proprii copii. Episcopul John Hine, auxiliar de Southwark și responsabil cu Comitetul pentru Căsătorie și Viața de Familie, al Conferinței Episcopilor Catolici, a declarat: "În ciuda faptului că familiile descriu ca cea mai mare binecuvântare pentru ele timpul petrecut împreună, foarte puține vorbesc despre prezența lui Dumnezeu în acest timp trăit în comun. Biserica trebuie să abordeze această problemă."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 830, Ultimul acces: 2020-12-01 18:26:03