Sedinta de lucru a comisiei mixte Guvern-Patriarhie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședință de lucru a comisiei mixte Guvern-Patriarhie

[2008-01-08]
Astăzi, 8 ianuarie 2008, a avut loc la Palatul Patriarhiei din București, întrunirea primei ședințe de lucru din acest an a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie, formată din reprezentanți ai Guvernului României și ai Bisericii Ortodoxe Române.
Ședința a fost co-prezidată de Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și Locțiitor de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei și de Dl. Mihai Alexandru Voicu, Ministru Delegat pentru relația cu Parlamentul.
În cadrul lucrărilor s-au purtat discuții privind stadiul actual al retrocedării proprietăților bisericești preluate în mod abuziv de regimul comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, aspecte în legătură cu îmbunătățirea cadrului legal privind sprijinul statului pentru salarizarea personalului bisericesc clerical și neclerical, precum și identificarea de noi soluții în scopul ajutorării comunităților ortodoxe române din afara granițelor țării.
Continuând șirul întrunirilor similare anterioare, această întrunire a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie s-a desfășurat pe baza noului cadru legislativ asigurat de intrarea în vigoare a Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, prin care Statul recunoaște cultelor rolul spiritual, educațional, social-caritabil și de parteneri sociali, precum și statutul lor de factori ai păcii sociale. (Comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române)
(Sursa: Patriarhia BOR)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1659, Ultimul acces: 2024-04-18 11:16:19