Mutarea sediului Observatorului Vaticanului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mutarea sediului Observatorului Vaticanului

[2008-01-05]
Observatorul Vaticanului, care a fost găzduit din 1891 la reședința papală de vară, este mutat într-o nouă locație la Castel Gandolfo. Pentru a face loc pentru diplomații care îl vizitează pe Pontiful Roman în timpul șederii lui de vară de la Castel Gandolfo, birourile Observatorului și marea bibliotecă științifică a instituției sunt mutate într-o mănăstire goală aflată la aproximativ un kilometru și jumătate de palatul apostolic.
Pr. Jose Funes, directorul Observatorului Vaticanului, i-a asigurat pe reporteri că mutarea nu este 'o desconsiderare a științei'. Noua locație, a spus el, va fi 'și mai confortabilă'. Reamplasarea sediului Observatorului reflectă de asemenea recunoașterea faptului că reședința papală de vară din afara Romei nu este locul ideal pentru investig ații astronomice. Studii pentru Observatorul Vaticanului sunt realizate într-o clădire nouă, dotată cu echipament avansat, de pe Muntele Graham din Arizona. Cupolele care au găzduit telescoapele folosite de astronomii rezidenți la Castel Gandolfo vor fi transformate într-un muzeu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1549, Ultimul acces: 2024-03-25 19:42:24