Sunt disponibile textele pentru SRUC 2006 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sunt disponibile textele pentru SRUC 2006

[2005-07-22]
Sfântul Scaun a publicat pe Internet textele pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (SRUC), care va fi celebrată anul viitor, între 18 și 25 ianuarie. Tema va fi "Unde doi sau trei se strâng în numele meu, acolo sunt prezent și Eu". Textul a fost finalizat de o comisie mixtă și publicat de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și Comisia pentru Credință și Ordine a Consiliului Mondial al Bisericilor.

În introducere se explică faptul că textul "este o invitație la descoperirea de oportunități de-a lungul întregului an pentru exprimarea gradului de comuniune la care Bisericile au ajuns deja, și la rugăciunea în comun pentru unitatea deplină, care este voia lui Cristos". Se mai spune: "Ceea ce ne unește este mai mult decât ce ne desparte - aceasta este marea descoperire care stă în spatele încrederii în mișcarea ecumenică. Cel mai important punct care ne unește este prezența lui Cristos Înviat, care a promis discipolilor săi că va fi cu ei până la sfârșitul veacurilor."

Proiectul inițial al acestui material a fost elaborat de un grup ecumenic din Dublin, Irlanda, format din ortodocși, copți, metodiști, presbiterieni, catolici, luterani și Biserica din Irlanda. Forma actuală a fost stabilită la întâlnirea grupului internațional, reunit la centrul focolar din districtul Kildare, Irlanda. Textul integral a apărut publicat pe situl Vatican.va.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 854, Ultimul acces: 2020-10-27 13:45:25