PF Parinte Patriarh Daniel a oficiat slujba trecerii in noul an la Manastirea Sihastria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PF Parinte Patriarh Daniel a oficiat slujba trecerii in noul an la Manastirea Sihastria

[2008-01-01]
La cumpana dintre ani, in biserici s-a oficiat o slujba de priveghere in cadrul careia s-au rostit rugaciuni speciale de multumire pentru darurile lui Dumnezeu din anul care s-a incheiat, dar si cereri de ajutor de la Stapanul nostru pentru anul care incepe. PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a ales sa treaca in noul an la Manastirea Sihastria din judetul Neamt, o veche vatra monahala, dar si manastirea de metanie a PF Sale. La finalul slujbei, PF Parinte Patriarh Daniel a rostit un cuvant de invatatura in care a subliniat rostul oficierii unei astfel de slujbe la miezul noptii dintre ani: "Aceasta priveghere de la miezul noptii, de la cumpana dintre ani, este un moment deosebit de prielnic de a ne aduce aminte ca fiecare an este un dar de la Dumnezeu. Ii multumim lui Dumnezeu pentru fiecare an al vietii noastre. In acelasi timp cerem lui Dumnezeu ajutorul si harul Sau ca sa sfintim timpul vietii noastre, sa-l umplem cu fapte bune, cu ganduri bune, cu cuvinte bune slava lui Dumnezeu si spre binele celor din jurul nostru. Starea de rugaciune este starea cea mai binecuvantata a vietii omului, de mantuire, de unire cu Dumnezeu, iar in forma cea mai inalta - impartasirea cu Sf. Taine - este folosirea timpului ca timp al sfintirii, al iertarii pacatelor si al unirii cu Dumnezeu ca arvuna a vietii vesnice. Noi ne rugam in noaptea de Anul Nou ca sa sfintim timpul si sa cerem lui Dumnezeu ca fiecare minut, fiecare ceas, fiecare zi, fiecare luna, fiecare an al vietii noastre sa fie an al mantuirii".
PF Parinte Patriarh Daniel a aratat apoi care ar trebui sa fie substanta urarilor de An Nou: "Exista un obicei neopagan, si anume acela de a petrece Anul Nou sau Revelionul fara nicio rugaciune ca si cand noi insine ne-am da sanatate, ne-am da ani multi, uitand ca si sanatatea, si anii multi pe care ii uram tuturor vin de la Dumnezeu. De aceea, trebuie sa fim in stare de priveghere, multumind lui Dumnezeu pentru anii pe care ni i-a dat si sa cerem ani multi pentru mantuire, ani multi ca sa facem mult bine, ani multi ca sa preamarim pe Dumnezeu".

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 5798, Ultimul acces: 2023-06-09 09:59:45