Fie ca pacea sa invinga terorismul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Fie ca pacea să învingă terorismul

[2005-07-22]
Miercuri după-amiaza, Papa Benedict al XVI-lea a făcut o vizită în Val Grisanche, în regiunea alpină Valle d`Aosta din nord-vestul Italiei, unde își petrece actualmente vacanța. La întoarcerea la cabana în care locuiește, Sfântul Părinte s-a oprit să salute un grup de tineri și să răspundă întrebărilor unor jurnaliști. Așa după cum informează serviciul de știri al Vaticanului, Papa și-a descris vacanța ca fiind "minunată": "totul aici este frumos, este un paradis". Vacanța în Les Combes a început la 11 iulie și se va încheia la 28 iulie, când Papa se va întoarce la Castelgandolfo.

Întrebat despre atacurile teroriste de la Londra, Sfântul Părinte a spus că dacă este adevărat că "terorismul este irațional" și de aceea greu de prevăzut, atunci dialogul trebuie să fie cel puțin "un element, un strigăt de alarmă, o invitație la abandonarea terorismului". Papa Benedict al XVI-lea a subliniat că chiar și după aceste incidente regretabile, nu avem de-a face cu o ciocnire între civilizațiile lumii, doar cu "mici grupuri fanatice". În acest context, Pontiful a subliniat importanța "dialogului dintre cele trei religii care îl recunosc ca tată pe Avraam". Papa a mai evidențiat nevoia "de rugăciune pentru ca dorința, ce există în lume și este clar împotriva violenței, să învingă și să devină tot mai puternică".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 809, Ultimul acces: 2020-10-27 08:57:12