Televiziunile catolice trebuie sa fie de mai buna calitate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Televiziunile catolice trebuie să fie de mai bună calitate

[2006-01-24]
Dumnezeu merită doar ce este mai bun, iar aceasta înseamnă inclusiv cele mai bune posturi de televiziune, a afirmat Arhiepiscopul John Foley, președintele Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale. Prelatul de origine americană a făcut această afirmație la a doua întâlnire a comitetului organizatoric al Congresului Mondial privind Televiziunea Catolică. Acest congres urmează să se desfășoare între 11 și 13 octombrie la Madrid, Spania.

O problemă fundamentală cu aceste posturi tv este că "adesea resursele financiare și umane sunt insuficiente pentru a le menține pe toate operative", a declarat Arhiepiscopul Foley săptămâna trecută. El consideră că "unul dintre factorii care par să lipsească" în domeniul posturilor catolice de televiziune "este coordonarea [...] și cooperarea". De aceea Consiliul a decis "să răspundă cererilor din lumea întreagă de a fi un forum de planificare și să ajute la implementarea unei astfel de coordonări și cooperări", a spus prelatul. "Din păcate, când eforturile noastre sunt văzute ca fiind sărmane și amatoricești, chiar ceea ce credem este văzut ca fiind ceva sărman și amatoricesc. Paradoxal, îi dăm un nume prost lui Dumnezeu!", a spus prelatul.

"Filozofia mea este că nu putem să îi oferim lui Dumnezeu decât ceea ce este cel mai bun. Aceasta nu înseamnă că vom atinge mereu nivelul cel mai înalt de calitate; înseamnă că trebuie mereu să tindem spre el", a continuat președintele Consiliului Pontifical responsabil cu mass-media. "În nici un domeniu mai mult decât în televiziune este nevoie de rețea - o rețea pentru ca programele comune să fie distribuite în întreaga lume; o rețea care să faciliteze formarea; o rețea în care să fie puse la un loc idei și programe. Ce este important este ca toți membrii Trupului, ai Trupului mistic, să lucreze împreună sub conducerea capului, Isus Cristos, și a vicarului Său, Succesorul lui Petru, capul vizibil al Bisericii, Sfântul nostru Părinte."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1546, Ultimul acces: 2024-03-28 10:47:47