Caritas Iasi in sprijinul sinistratilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Caritas Iași în sprijinul sinistraților

[2005-07-21]
În urma inundațiilor catastrofale din ultima săptămână Centrul Diecezan Caritas Iași a intervenit prin acțiuni de distribuție de ajutoare umanitare în zonele cele mai afectate, aflăm dintr-un comunicat primit la redacție. În data de 15 iulie, organizația Caritas Iași a distribuit alimente și pături pentru 200 de persoane afectate din localitatea Heleciu, jud. Bacău, iar în ziua de 16 iulie a distribuit aproximativ 500 de pachete cu alimente, articole igienico-sanitare și pături în localitatea Comănești și în alte comune din Valea Trotușului.

Un convoi cu ajutoare a ajuns și în localitatea Vadu Roșca în data de 19 iulie și a distribuit oamenilor afectați de inundații aproximativ 600 de pachete cu alimente și produse igienico-sanitare, precum și pături. Astăzi, 21 iulie un convoi cu ajutoare a plecat spre localitatea Nănești din județul Vrancea unde va împărți aproximativ 600 de pachete cu ajutoare și cizme de cauciuc oamenilor afectați. Centrul Diecezan Caritas Iași prin intermediul partenerilor din rețeaua Caritas Internationalis, a mobilizat deja sume importante destinate atât ajutorării comunităților afectate cu ajutoare de urgență, cât și unor măsuri de reabilitare pe termen lung. Eforturile de identificare de resurse pentru asistență și reconstrucție continuă prin intermediul Departamentului de Intervenții în situații de urgență Caritas.

Comunicatul ne invită să ne alăturăm eforturilor Caritas pentru a veni în sprijinul comunităților afectate. Se pot face donații în bunuri la bisericile catolice din Iași (pe str. Ștefan cel mare, în Nicolina și în Dacia), și în bani în contul deschis special pentru ajutorarea sinistraților, la Banca Română de Dezvoltare, Sucursala Iași: Cont în lei: RO3BRDE240SV42374922400; Cont în Euro: RO80BRDE240SV42375722400. Pentru informații suplimentare cei interesați pot contacta coordonatorul Departamentului de Intervenții în situații de urgență Caritas, Mihaela Condac la tel. 0745-543491.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 801, Ultimul acces: 2020-10-27 06:20:22