Citirile biblice pentru fiecare zi - Ziua a sasea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Citirile biblice pentru fiecare zi - Ziua a șasea

[2006-01-22]
A fi misionari în numele lui Iisus

“Astfel nu este vrere înaintea Tatălui vostru, Cel din ceruri, ca să piară vreunul dintr-aceștia mici” (Mt. 18, 14).

Daniel 3: 19-30: Mărturisirea credinței
Ps. 146 (145): “Laudă suflete al meu pe Domnul și Mântuitorul nostru”
Fapte 8: 26-40: Filip îi binevestește eunucului etiopian, tălmăcindu-i Scripturile.
Luca 10: 1-12: Iisus Își trimite ucenicii la propovăduire

Comentariu
Astăzi noi întâlnim oameni care sunt chemați de Dumnezeu să dea mărturie pentru credința lor. Șadrac, Meșac și Abed-Nego au credință tare și neclintită în Cel ce îi mântuiește. Râvna, curajul și mărturisirea lor comună, unită dinaintea unei mari primejdii personale, îl conving pe rege și pe slujitorii săi că Dumnezeul lor este Unicul Dumnezeu adevărat. Mărturisirea lor de credință a îngăduit, de asemenea, întărirea în credință a celor slabi și fricoși din neamul lui Israel. În acest fel poporul lui Dumnezeu a fost întărit și s-a unit încă o dată în jurul Dumnezeului lui.
Psalmistul aduce laude Domnului care vine în ajutorul poporului Său în diferite situații, multe la număr, pentru ca acesta să afle siguranța și mântuirea. Faptul că Dumnezeu ni L-a trimis pe Fiul Său face dovada faptului că El are o grijă permanentă față de poporul Său. Iisus nu-i adună doar pe cei slabi sau rătăciți, dar El dorește ca și ucenicii Săi să se umple de râvnă și să fie cu totul implicați în propovăduirea bunelor vestiri ale împărăției lui Dumnezeu atunci când sunt trimiși la propovăduire în numele Său.
Filip este reflectarea fidelă a râvnei și entuziasmului din cadrul Bisericii primare. Apostolul profită de orice ocazie ce i se ivește spre a-și împlini vrednicia sa apostolică.
Astăzi, în calitatea noastră de ucenici ai lui Hristos, noi suntem chemați la lucrare apostolică. Mesajul evanghelic este pururea mai plin de tărie atunci când creștinii dau mărturie laolaltă despre adevărul său. Acum e rândul nostru să împărtășim vestea cea bună tuturor. Noi suntem chemați:
-să dăm dovadă de curaj în fața necredinței.
-să lepădăm comfortul și bunăstarea oferite de propria noastră cultură și tradiție religioasă.
-să gândim mijloace noi de a propovădui Evanghelia lui Iisus Hristos.
-să fim entuziaști și plini de râvnă față de credința noastră comună.
-să luăm pildă din dragostea lui Iisus să lucrăm laolaltă spre a ușura suferințele din lumea noastră.
-să înfruntăm nedreptățile lumii și să fim alături de cei săraci.
Confruntați cu o lume aflată într-o evoluție rapidă, creștinii dau mărturie comună și propovăduiesc laolaltă Evanghelia deschizându-se lumii, dar și adunându-i pe cei slabi spre a-i întări, pentru ca nici unul dintre cei mai mici să nu se piardă.
Avem deci o dublă misiune de împlinit!

Rugăciune
Dumnezeule Cel viu, trezește în noi dorința de a fi un popor misionar. Ajută-ne să ascultăm chemarea Ta și dăruiește-ne curajul de a ne lăsa călăuziți de Duhul Tău. Fie ca prin propovăduirea noastră comună să-i aducem la noi pe cei slabi spre a-i întări și a pleca cu toții în întreaga lume spre a propovădui Evanghelia împărăției Tale. Amin.

Sursa: www.osmth.ro


Contor Accesări: 1705, Ultimul acces: 2024-04-18 03:46:43