Iubiti frati si surori in Hristos! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Iubiți frați și surori în Hristos!

[2006-01-22]
„Unde sunt adunați doi sau trei în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”, spune Iisus ucenicilor Săi. Tema Săptămânii de Rugăciune din acest an este valabilă și pentru noi cei de astăzi. Ea este importantă mai ales pentru Bisericile minoritare, care, în slujbele și rugăciunile lor, nu pot conta pe un număr mare de credincioși, dar care cred în prezența Mântuitorului în mijlocul lor, deși constituie încă o comunitate așa de mică. În Biserica noastră, Evanghelică Luterană de limbă germană din România, acest cuvânt a devenit important, când, după schimbarea din 1989, mulți dintre tovarășii noștri de credință au părăsit țara și numeroase parohii s-au micșorat.

Acest cuvânt are valoare însă și pentru comuniunea noastră ecumenică în rugăciune. Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creștinilor nu este un prilej de a se întruni un număr mare de participanți, chiar și atunci când la slujbele noastre ecumenice, slavă Domnului, vin foarte mulți și sunt căutate. Dar, cu toate problemele pe care le poate ridica rugăciunea comună multor creștini din diverse confesiuni, este important faptul că există această rugăciune comună și că cei ce se roagă au convingerea prezenței lui Hristos. Asta pentru că Domnul, care vrea să fie printre noi, este același în toate Bisericile noastre: Iisus Hristos. Orice ne-ar deosebi pe unii de alții, credința în Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu, Care este prezent printre noi în Duhul Sfânt, ne este comună. Temelia comună a cre-dinței noastre ne îndreptățește la rugăciune ecumenică, chiar dacă, în vremea noastră, realizăm că trebuie să procedăm cu prudență în ceea ce privește formulele, rânduielile și conținutul rugăciunii noastre, pentru a păstra această temelie și a nu o pierde din vedere.

Organizatorilor Săptămânii de Rugăciune pentru unitatea creștinilor, alcătuitorilor rânduielii liturgice, promotorilor și stimulatorilor acestei acțiuni anuale în țara noastră și în Bisericile noastre, li se cuvine recunoștința și aprecierea noastră. Mulțumim, de asemenea, tuturor clericilor din diferitele Biserici ale țării noastre, membrilor din parohii, care participă la rugăciunea comună, se roagă pentru unitatea Bisericilor noastre și cutează să facă pași pe calea realizării ei vizibile.

Fie ca bincuvântarea bogată a lui Dumnezeu să fie peste noi la Săptămâna de Rugăciune din anul acesta și să apropie întreolaltă oameni, creștini și Biserici, care invocă în mijlocul lor pe unul și același Domn!

D. Dr. Christoph Klein
Episcop al Bisericii Evanghelice A. B. din România

Sursa: www.osmth.ro


Contor Accesări: 1690, Ultimul acces: 2024-04-12 05:05:55