Iubiti frati si surori in Domnul, - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Iubiți frați și surori în Domnul,

[2006-01-22]
Catedrala armeană din București, după o lungă perioadă de izolare datorată reconstrucției, își deschide din nou porțile pentru toate surorile Bisericii și credincioșii lor, tresărind, fiică a Armeniei, datorită acestei bogății de credință ce-i luminează bolțile, acum, în acest început de an, când Bunul Dumnezeu ne-a dăruit încă un ceas de rugăciune frățească. Ca după orice început, proaspeți și reînnoiți de Nașterea Domnului, ne unim încă o dată glasurile întru Slava lui Dumnezeu și unirea Bisericii.

Unde ar putea Milostivul și Iubitorul de Oameni, Dumnezeu, să-și facă simțită puterea iubirii dacă nu în locul în care fiii Săi își împletesc vocile inimilor întru slava Sa? Este aici. Este în adunările în care credincioșii diferitelor confesiuni creștine, în limbi diferite, plini de curățenia credinței, se întorc cu pioșenie către Chipul după care au fost zămisliți, redând Acestuia fericirea unității exprimată într-o singură Biserică, așa cum le-a fost dăruită dintru început.

Iubirea și pacea ne vor fi dăruite, căci facem după spusa Lui, rugându-ne într-un glas. Iar prin iubire și pace vom putea îmblânzi și uita valurile istoriei care ne-au despărțit, cu care tot noi, oamenii, ne-am încercat unii pe alții. Vom putea, datorită harurilor acestea sfinte, să dobândim înțelepciunea și răbdarea de a ierta fraților noștri cele ce ni se par greșite, amintindu-ne greșelile noastre, făcându-ne vrednici de iertarea Celui ce ne mântuiește pe toți, deopotrivă.

Facă Bunul Dumnezeu ca aceste săptămâni de rugăciune ecumenică, devenite tradiție, să fie pasul dintâi întru punerea temeliei Bisericii Mamă, existentă până acum în chip diferit, împărțită între noi toți, cei ce ne rugăm în aceste zile. Să se reîntregească și în trupul său pământesc, așa cum o slăvim, unită, în slăvitul ei trup ceresc. și asta cât mai curând, după puterea noastră și voia Celui de Sus.
Dumnezeu să fie cu noi toți, întru Slava Sa. Amin!

Arhiepiscop Dirayr Mardichian
Arhiepiscopul Bisericii Armene din România și Bulgaria

Sursa: www.osmth.ro


Contor Accesări: 1709, Ultimul acces: 2023-04-01 13:02:48